Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ακυρώνει την παραπομπή σε δίκη του Μ. Καρχιμάκη διατάσσοντας περαιτέρω διερεύνηση – Δικαίωση για Καρχιμάκη


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που ενέπλεκαν τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και υπάλληλοι της ΕΥΠ δεν παραπέμπονται σε δίκη

Ειδικότερα,  με νέο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αρώνει την παραπομπή σε δίκη των μέχρι τώρα κατηγορουμένων, εξαφανίζει το εγκαλούμενο βούλευμα και διατάσσει περαιτέρω ανάκριση της υπόθεσης.
Είχαν προηγηθεί εφέσεις που είχαν υποβάλλει κατηγορούμενοι για την υπόθεση, με το Συμβούλιο Εφετών να κάνει δεκτή την υπ’ αριθμόν 131/17 έφεση μιας εκ των κατηγορουμένων.
 Η εξέλιξη αυτή δίνει νέα τροπή στην υπόθεση αυτή, καθώς σύμφωνα με νομικούς «κύκλους» το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ορισμένα σημεία της υπόθεσης ίσως δεν είχαν μελετηθεί σωστά και ότι χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης, τινάσσοντας στον «αέρα» τη μέχρι τώρα πορεία της ανάκρισης.
Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (3269/2017) παρέπεμπε σε δίκη τον πρώην υπουργό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς επίσης και υπαλλήλους της ΕΥΠ, με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.
 Το ίδιο βούλευμα είχε θέσει μάλιστα στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε το σχέδιο ΠΥΘΙΑ. 
Σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή εξέλιξη δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.
 Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης είχε επισημάνει με δηλώσεις του για την παραπομπή του σε δίκη ότι αγνοήθηκαν τα επίσημα στοιχεία της Πολιτείας που βεβαίωναν ότι δεν υπήρξε διαρροή απόρρητων εγγράφων ότι υιοθετήθηκε καταγγελία υπόδικου με κακούργημα απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, ανθρωποκτονίας, του νόμου περί ναρκωτικών κ.λ.π.
Επίσης ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης έχει διευκρινίσει ότι:
  1. Ουδέποτε ευρέθησαν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι του.
  2. Το έγγραφο του στρατού , που ανευρέθηκε και αφορούσε την επιχειρησιακή κατάσταση των ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού και την επισήμανση του κίνδυνου να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, μετά την πτώση του ΣΙΝΟΥΚ , απεστάλη στην θυρίδα του στην βουλή προκειμένου να ασκήσει πολιτικό έλεγχο ως σκιώδης υπουργός Άμυνας της αντιπολίτευσης για την προστασία των ανθρωπίνων ζωών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και όχι μόνο.
  3.  Με βάση αυτό, είχε γίνει ερώτηση στην βουλή και είχε απαντηθεί εκτενώς από τον υπουργό Άμυνας , ο οποίος με την απάντηση του, όχι μόνο δεν το χαρακτήρισε απόρρητο, αλλά απάντησε εκτενώς και με πρόσθετα στοιχεία.
  4.  Διότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον χαρακτηρισμό, απορρήτου η μη, όταν απαντάει στη βουλή, ισχυρίζεται σαφώς αν θεωρεί ότι στοιχεία που γίνεται επίκληση και δεν απαντώνται, ότι είναι απόρρητα.
«Διώχθηκα δηλαδή για ουσιαστική άσκηση κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, που ο ίδιος ο υπουργός δεν τα χαρακτήρισε απόρρητα και εδώ τα συμπεράσματα δικά σας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, σε παλαιότερες δηλώσεις του ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου