Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σύντομη τοποθέτηση της Κατερίνας Διαμαντοπούλου στην Κεντρική Επιτροπή.



Αρνούμαι να συζητήσω οργανωτικές διαδικασίες και απονομή ρόλων.
Αρνούμαι να συζητήσω για τα οικονομικά , ρίχνοντας και άλλο νερό στο μύλο της τυφλής σύγκρουσης με τον εαυτό μας. Χαίρομαι που άκουσα τον Γραμματέα να ζητά ενότητα. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζει ότι η ενότητα σφυρηλατείται μέσα από δύσκολες συναινέσεις, με πράξεις και με λόγια,με συμβολισμούς, ακόμα και με σιωπές όταν η παρόρμηση σου λέει να ξεστομίσεις λόγια πικρά. Η ενότητα δεν μπορεί να ζητείται όταν είναι κανείς με την πλάτη στον τοίχο, είναι όμως θετικό δείγμα όταν εκφράζεται.


Καιρό τώρα τροφοδοτούμε την πολιτική ατζέντα της χώρας μόνο με σκάνδαλα, πικρόχολα σχόλια, εξευτελιστικές διαρροές, άχρωμες δηλώσεις και εξαγωγή στελεχών διόλου αθώων . Αυτή η παντελής διάσταση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ με τις ανάγκες των πολιτών καταγράφεται εκκωφαντικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών.

Είναι ώρα λοιπόν να συζητήσουμε για την αδυναμία της κυβέρνησης που στηρίζουμε. Χαιρετίζω την αλλαγή στάσης προς την κυβέρνηση που προανήγγειλε ο Πρόεδρος-κάποιοι ζητάμε αυτή την αλλαγή εδώ και μήνες.
Το πρόγραμμα εξελίσσεται σε θηλιά.
Μετέχουμε σε μια κυβέρνηση που παριστάνει θίασο αισιόδοξων όταν η χώρα σαπίζει από την στασιμότητα. Οι δημιουργικές δυνάμεις δέθηκαν χειροπόδαρα από κοντόφθαλμες πολιτικές χωρίς εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Οι ψυχικές ασθένειες θερίζουν τον πληθυσμό σκιαγραφώντας ένα πολύ δυσοίωνο μέλλον για την κοινωνία μας.
Ζητώ άμεση συνεδρίαση μέσα στην επόμενη εβδομάδα για το φορολογικό και την ανάπτυξη. Η υπερφορολόγηση μετά από 6 χρόνια βαθιάς συνεχούς ύφεσης ισοδυναμεί με έγκλημα, έγκλημα κατά των πολιτών και του μέλλοντος μας, έγκλημα που διαπράττει ένα κράτος που συνεχίζει να λειτουργεί με λογική πλιατσικολόγου, απόλυτα ασυνεπές προς τους πολίτες και χαριστικό προς λίγους εκλεκτούς. Η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση χρεών που ανήγγειλε η κυβέρνηση μαζί με την ρύθμιση χρεών από τις τράπεζες αποδεικνύεται η επόμενη μεγάλη φάκα για τους πολίτες. Ζητούν πλήρη καταγραφή όλων των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών για υποτιθέμενους διακανονισμούς με τόκους και επιβαρύνσεις.
Είναι προφανές ότι για να μειωθεί το χρέος χρειαζόμαστε μια δεκαετία με αύξηση του ΑΕΠ τουλάχιστον 5% ετησίως. Δεν επιτυγχάνεται αυτό με λογιστικά τερτίπια ισχνών πρωτογενών πλεονασμάτων.
Οι τράπεζες παρά την ενίσχυση τους με δάνεια που θα πληρώσουν οι πολίτες έχουν πάψει να είναι τράπεζες. Είναι απλά εισπρακτικοί μηχανισμοί, μηχανισμοί υποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων.
Ταυτόχρονα το τελευταίο διάστημα η γραφειοκρατία θέριεψε και ζητά μπαξίσι, παράβολο, πιστοποιητικό . Δεν νοικιάζεις σπίτι χωρίς 10 καλοπληρωμένα πιστοποιητικά και σφραγίδες, δεν ανοίγεις επιχείρηση χωρίς βασανιστήρια μηνών, δεν παίρνεις καμία άδεια χωρίς καθυστερήσεις εξαμήνων, επιτροπές και «καθαρογραμμένες αποφάσεις»! ναι «καθαρογραμμένες» στην ψηφιακή εποχή!
Μπλόκο στις γάγγραινες λοιπόν πριν ξεψυχήσει η χώρα.
Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα (αλλαγή του πολιτικού συστήματος –συθέμελη αλλαγή του κράτους – νέα παιδεία -διευκόλυνση της οικονομίας ) έχουν γίνει ζητήματα τριτεύουσας σημασίας , χαμηλά στην κυβερνητική ατζέντα .
Εμείς άπραγοι δεχόμαστε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και εξισώνουμε το τζόγο με το νερό που αποτελεί δικαίωμα για κάθε άνθρωπο.
Εμείς άπραγοι δεχόμαστε να βουλιάζει το Κίνημα μας στη χλεύη και στην ανυποληψία .
Εμείς άπραγοι περιμένουμε να ολοκληρώσουν οι Γερμανοί τις εκλογές τους για να ξεκινήσουμε να συζητάμε το κούρεμα
Άπραγοι – μοιραίοι – οδηγούμαστε ταχύτερα στη διάλυση της χώρας και του ΠΑΣΟΚ.
Θα ήθελα να σχολιάσω το εγκώμιο της παγκοσμιοποίησης που άκουσα από το σύντροφο Χρυσοχοϊδη και να θυμήσω ότι στην αρένα της Παγκοσμιοποίησης η χώρα μπήκε απροετοίμαστη. Μίλησε για τις κακές δημόσιες τράπεζες που έδιναν θαλασσοδάνεια και θέλω να του υπενθυμίσω ότι πολλές ιδιωτικές έστησαν τη φούσκα που πληρώνουμε σήμερα με ληστρικά επιτόκια, υπερχρέωση νοικοκυριών και ξέπλυμα χρημάτων. Αναφέρθηκε στα υπέρογκα τιμολόγια της δημόσιας ΔΕΗ και θέλω να θυμίσω ότι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ιδιωτικών παρόχων Energa και Hellas Power μπήκαν φυλακή. Να θυμίσω ότι πολυεθνικές όπως η Apple κρύβουν τα κέρδη τους και τελικά δεν πληρώνουν φόρους πουθενά! Να θυμίσω ότι κάποιοι υπέγραψαν το Δουβλίνο 2 που μας έκανε αποθήκη κατατρεγμένων μεταναστών.
Το μοντέλο του Νεοφιλελευθερου Καπιταλισμού της Δύσης αποτυγχάνει και γίνεται «σαρκοβόρο» γιατί αδυνατεί να ανταγωνιστεί τον καπιταλισμό της Ανατολής.

Το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε στη συνείδηση των πολιτών γιατί ενώ νόμιζαν ότι ψήφιζαν σύγχρονους ευρωπαίους σοσιαλιστές κάποιοι αποδείχθηκαν «Φουκουγιάμα»!

Ζητούμενο μας δεν μπορεί να είναι παρά η αλλαγή πολιτικής τώρα .

Το οφείλουμε στους πολίτες, στους ανθρώπους που νιώθουν προδομένοι από εμάς, το οφείλουμε στη νέα γενιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου