Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ




Η 3η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κανείς δεν ξεχνά την επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη 1843 που έδωσε στο Ελληνικό κράτος Σύνταγμα για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αλλά κανείς δεν ξεχνά και την 3η Σεπτέμβρη του 1974 όταν σε ένα νεανικό ακροατήριο, ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίαζε την ομώνυμη διακήρυξη θέτοντας ως στόχους του Αγώνα, την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση. Η διακήρυξη του 1974 ήταν ένα ριζοσπαστικό για την εποχή κείμενο που ένωσε σε μια κρίσιμη για την πατρίδα συγκυρία τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και διαμόρφωσε μια ολόκληρη γενιά.

ΣΗΜΕΡΑ, 39 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. Το 1974 ήταν η τραγωδία της Κύπρου και η αδίστακτη πολιτική του ΝΑΤΟ και του πενταγώνου, σήμερα η νέα τραγωδία είναι εκείνη των Ευρωπαϊκών λαών που καθημερινά βιώνουν την αδίστακτη πολιτική των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού, μια αντιλαϊκή πολιτική με καθημερινά θύματα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να δώσει ένα όραμα τότε στον ελληνικό λαό...Σήμερα όμως η πάλαι ποτέ Δημοκρατική Παράταξη που έχει απεμπολήσει τις καταστατικές αρχές κι αξίες και βυθίζει όλο και βαθύτερα τους Έλληνες σε μία άβυσσο εθνικής κατάθλιψης!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,η ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ είναι οι 3 Αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης της Αριστεράς που πρέπει να έχουμε ως γνώμονα για να οδηγήσουμε την χώρα στην νέα μεταπολίτευση. Αρχές που δεν θα μείνουν σε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά θα ε
μπνεύσουν τον λαϊκό παράγοντα στην διαμόρφωση της νέας ιστορικής περιόδου.

Σήμερα που η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων βιώνουν την εξαθλίωση, που η νέα γενιά οδηγείται στην μετανάστευση, που ο δημόσιος πλούτος εκποιείται στους δανειστές, κανείς δεν μπορεί να μένει παρατηρητής, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μνημονεύει απλά το παρελθόν ή να ξορκίζει το παρόν. Η ιστορία γράφεται από εκείνους που στις κρίσιμες στιγμές τολμούν να πράξουν!

Ας μην ξεχνάμε το τρίπτυχο του Γεννηματά:
ΑΓΩΝΑΣ! ΑΓΩΝΑΣ! ΑΓΩΝΑΣ!

ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ;
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου