Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μ.Κοππά: Χρειαζόμαστε ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή μας !

Η κ. Κοππά υπογράμμισε πως ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον στις γειτονικές χώρες είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση του ευρωπαϊκού πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου.
Η παρέμβαση της Μαριλένας Κοππά:
« Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την συνεχιζόμενη συζήτηση ενόψει των προετοιμασιών για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου, αναμένουμε την έκθεσή σας και ελπίζουμε ότι θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της ΚΠΑΑ.
Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχθούμε ότι τόσο η Λιβύη και το Μάλι, όσο και τώρα η Συρία μπορούν να αναφερθούν ως παραδείγματα Ευρωπαϊκής αδυναμίας, αδράνειας ή καθυστερημένης αντίδρασης εκ μέρους της Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, χρειάζεται να αναλογιστούμε προσεκτικά τι ρόλο θέλουμε να παίξει η ΕΕ στην διεθνή σκηνή και να προσπαθήσουμε να την εφοδιάσουμε με τα σωστά εργαλεία, προκειμένου να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά.
Πρέπει να δούμε την ευρύτερη εικόνα και να καταλάβουμε πως ένα ειρηνικό ασφαλές και σταθερό περιβάλλον στις γειτονικές μας χώρες είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση του ευρωπαϊκού πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου. Χρειάζεται, επιπλέον, να αναγνωρίσουμε τη σημασία της Άμυνας, πολύ δε περισσότερο σήμερα, απ ότι την εποχή της ευημερίας.
Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να επικοινωνήσουμε στους πολίτες μας, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου, προσφέρει πράγματι την κατάλληλη ευκαιρία για τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων να το δηλώσουν ξεκάθαρα.
Όμως οι εξαγγελίες θα πέσουν στο κενό αν δε συνοδευθούν από συγκεκριμένες αποφάσεις που θα πείσουν τους ευρωπαίους πολίτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου