Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«στόχος» του κυρίου Σαμαρά


Είναι πραγματικά αδιανόητο το ρητορικό σχήμα που επιστράτευσε η Ν.Δ. για να δικαιολογήσει την ήξεις αφήξεις στάση της απέναντι τότε στην σταθεροποιητική πολιτική του Πασόκ που κυβερνούσε. 
Λέγανε: «Συμφωνούμε με τον στόχο, αλλά διαφωνούμε με τον τρόπο». Δεν γινόταν όμως να θέλεις «και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο» .
Δεν γινόταν να λες, ότι συμφωνείς με τον «στόχο» (έλλειμμα 7,5% το 2011) και ο «τρόπος» που προτείνεις να αναιρεί τον στόχο! Γιατί με ένα μετριοπαθή υπολογισμό, αυτά που πρότεινε η Ν.Δ. για να λαϊκίσει και να χαϊδέψει αυτιά ο κ. Σαμαράς, όχι μόνο δεν μείωναν το έλλειμμα στο 7,5% το 2011, αλλά το εκτόξευαν στα επίπεδα του 15% του 2009, που αφήσαμε πίσω με τόσες θυσίες το 2010!
Κι όμως, καμαρωτοί και αεράτοι συνέχισαν το κανάκεμα, για να γοητεύσουν τους πολίτες, παριστάνοντας τους ψυχοπονιάρηδες και τους κουβαρντάδες με τα άδεια ταμεία που άφησαν πίσω τους, δραπετεύοντας δια των πρόωρων εκλογών από τη διακυβέρνηση του τόπου το τον Οκτώβρη του 2009.
Υ.Γ Τώρα ο διαφωνών με το «τρόπο» κ. Σαμαράς, εφαρμόζει τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με πιο επαχθείς και σκληρούς όρους. Τώρα όμως είναι Πρωθυπουργός. Πέτυχε τον στόχο του, και δέχτηκε τον τρόπο των άλλων. Εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει. Μιλάμε δηλαδή, για μεγάλη συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου