Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μιχάλης Καρχιμάκης: Για τα 19 χρόνια από τον θάνατο του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Aποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Μεγάλο απόντα , στον χαρισματικό εθνικό και λαϊκό ηγέτη με την ανεπανάληπτη ακτινοβολία , στον Άνθρωπο , που οδήγησε τη Δημοκρατική , Προοδευτική Παράταξη σε μια ανεπανάληπτη ελπιδοφόρα και νικηφόρα πορεία και έδωσε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. νέα πνοή, σιγουριά και νέους ορίζοντες στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο πολιτικός των μεγάλων οραμάτων , των ανοιχτών οριζόντων , των λυτρωτικών υπερβάσεων και των δημιουργικών έργων 19 χρόνια δεν είναι πια κοντά μας. 

Όμως υπάρχει παντού και ζει μέσα μας γιατί οι ιδέες και το δημιουργικό του έργο έχουν μια διαχρονική αξία , μια ουσιαστική δικαίωση. Γιατί η αναλυτική του σκέψη και οι ρηξικέλευθες προτάσεις του , οι αναζητήσεις και οι προτάσεις του , οι βασικές επιλογές και προτεραιότητες του , ήταν πάντα μπροστά από την εποχή τους και μπορούσαν κάθε φορά να συγκινούν , να συνεγείρουν και να δονούν τις Λαϊκές Δυνάμεις και κυρίως τιε Νέες Γενιές . 

Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού , εκατομμύρια Έλληνες Πολίτες , άνδρες, γυναίκες και νέοι αγάπησαν και πίστεψαν το δικό τους ΑΝΔΡΕΑ. Ταυτίστηκαν μαζί του γιατί οι ίδιοι ένιωσαν στο πρόσωπο του , μια απελευθέρωση και μια ανάταση , μια αξιοπρέπεια και μια υπερηφάνεια , μια ευαισθησία και μια φροντίδα , μια προστασία και μια ανθρωπιά. 

Γιατί έζησαν καλύτερες μέρες με ελευθερίες , με δικαιώματα , με Δημοκρατία , Ανάπτυξη και Ευημερία , με Ασφάλεια και Ειρήνη , με Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη. 

Γιατί ένιωθαν σίγουροι για τη νέα εποχή , για τους νέους ορίζοντες και για τους νέους δρόμους της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη των Λαών και μέσα σε ένα ειρηνικό και πιο δίκαιο κόσμο. 

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ζει μέσα μας και μέσα από όλους μας , γιατί τα μηνύματά του είχαν αντίκρισμα αλήθειας. Ήταν συνυφασμένα με τη ζωή του , με την αυθεντικότητα , τη λαϊκότητα του . 

Ο κάθε Έλληνας έχει τα δικά του βιώματα , τη δική του θύμηση, τους δικούς του μύθους και τις δικές του αλήθειες για τον δικό του ΑΝΔΡΕΑ , για τον ανθρώπινο , τον γήινο , τον οικείο , τον ανοιχτό και συναισθηματικό Μεγάλο Πολιτικό , με την ευγένεια του , με την έμφυτη λαϊκότητα του , με τις αυθεντικές του εκφράσεις. 

19 χρόνια ο ΑΝΔΡΕΑΣ δεν είναι πια κοντά μας , δεν είναι πια μαζί μας. Και όμως υπάρχει παντού. Ζει και θα ζει για πάντα με όλα όσα επαγγέλθηκε , συμβόλισε και δημιούργησε στις σκέψεις , στην καρδιά , στις μνήμες , στα όνειρα στις αφηγήσεις , στις αξιολογήσεις και στα συναισθήματα του Ελληνικού Λαού και του κάθε Έλληνα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου