Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Την συναίνεση που απολαμβάνουν, οι ίδιοι την αρνήθηκαν πεισματικά

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Όταν ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ ήταν στην αντιπολίτευση, μπορούσαν αλλά δεν το έπραξαν, να λειτουργήσουν υπεύθυνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από καλύτερες θέσεις η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε η πατρίδα μας.
Μπορούσαν με την στάση και την ψήφο τους στη Βουλή, να προτάξουν όχι το παραταξιακό τους συμφέρον, αλλά πρωτίστως το συμφέρον της πατρίδας, που τόσο πολύ και με κάθε ευκαιρία επικαλείται ο κ. Σαμαράς. Μια τέτοια πολιτική αντιμετώπιση, είναι βέβαιο ότι θα ήταν πολιτικά συμφέρουσα και για τη Νέα Δημοκρατία.
Όταν στην αρχή της κρίσης ο λαός στην πλειοψηφία του, με την άψογη συμπεριφορά, την κατανόηση, την καρτερικότητα και την υπομονή του, έδειξε πόσο καλά αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε η χώρα, ήταν αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία, μια πολιτική παράταξη εξουσίας, να βρίσκεται εγκλωβισμένη σε στενόμυαλες και μικρόψυχες αντιδράσεις που δεν προσέφεραν τίποτε άλλο, πάρα μόνο αδιέξοδα .
Ήταν πολιτικά εξωφρενικό, σε μια ομολογουμένως έκτακτη και εφιαλτική για τη χώρα περίοδο, η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει την πολυτέλεια άρνησης συμμετοχής στην συνολική προσπάθεια του έθνους να ξεπεραστεί η κρίση. Ανεξαρτήτως των αιτίων που την προκάλεσαν, όφειλαν να λειτουργήσουν πατριωτικά γιατί αυτό ήταν το εθνικό χρέος όλων για τη σωτηρία του τόπου. Πόλεμο είχαμε και θα έπρεπε να το γνωρίζουν.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμα διάλεξαν και πάλι τον εύκολο δρόμο. Τον δρόμο της υποκρισίας, της παραπληροφόρησης, της παραποίησης και διαστρέβλωσης των οικονομικών δεδομένων της κρίσης, προκειμένου να απεμπολήσουν τις ευθύνες τους.
Για μια φορά ακόμα στην ιστορική διαδρομή, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και την ώρα του μεγάλου αγώνα ήταν μεγαλοπρεπώς απόντες, ριψάσπιδες στη δύσκολη μάχη του λαού για την μέλλον και την προοπτική του. Οι αντιμνημονιακές τους ιαχές αποτέλεσαν τον βασικό πυρήνα της αντιπολιτευτικής τους τακτικής και συνέχιζαν να προκαλούν με εξόφθαλμα απίθανες, επιστημονικά αστήρικτες και αντικειμενικά ανέφικτες προτάσεις εξόδου από τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

2 σχόλια:

  1. Σημειώστε ακόμα ότι όταν εγινε το κούρεμα με πρωθυπουργό τον κ.Παπανδρέου ο κ.Σαμαράς δεν είπε τίποτε καλό ,τώρα λέει πετύχαμε το μεγαλύτερο κούρεμα των125

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έγινε το κούρεμα με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου ο κ.Σαμαράς δεν ήταν ευχαριστημένος τώρα στην ομιλία προς τα μέλη του κόμματός του ήταν ενθουσιασμένος ότι " πετύχαμε. το μεγαλύτερο κούρεμα που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή