Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Η Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ ζητά πρωτοβουλίες για το πολιτικό σύστημα και την απονομή δικαιοσύνης

Ως προς το πολιτικό σύστημα:

1.      Ένα δικό μας Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και επιστροφής στις αγορές, που θα οδηγούσε μέσα στο 2014 σε έξοδο από το μνημόνιο και στην ανάπτυξη. Ένα Εθνικό Σχέδιο που θα είναι πρωτίστως δικό μας δημιούργημα και εθνικός μας στόχος.

2.      Ισχυρή  διαπραγμάτευση κρίσιμων πτυχών του με τους εταίρους μας στην Ε.Ε.

3.       Ένα νέο πολιτικό πλαίσιο για τη διαφάνεια, την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση πολιτών με μεγαλύτερη αναλογία, μικρές περιφέρειες κλπ.

4. Μόνιμη Δημόσια Ανάρτηση σο Διαδίκτυο του Πόθεν Έσχες Πολιτικών, Δικαστών, Δημόσιων Λειτουργών, Στελεχών Αυτοδιοίκησης, Μελών Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών και Φορέων Δημοσίου, Συνδικαλιστών, Δημοσιογράφων και Ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης. Η δημόσια ανάρτηση είναι ο μόνος τρόπος να  ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους ασκούντες εξουσία οποιασδήποτε μορφής. Δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μομφή εναντίον τους, αλλά ως διαδικασία που ενισχύει τη διαφάνεια και περιφρουρεί τους πολλούς έντιμους εξ αυτών.

5.      Μια πραγματική Συνταγματική Αναθεώρηση που θα προστατεύσει την Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία από τις αδυναμίες του παρελθόντος.

6.      Ευρωπαϊκές συμμαχίες εν όψη Ευρωεκλογών για μια συνολική Ευρωπαϊκή λύση.

7.      Αποφασιστική Αντιμετώπιση του Φασισμού. Η επικίνδυνη και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα άνθηση του φασιστικού–ναζιστικού φαινομένου, όπως εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υπο-αξιολόγηση εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, των επιπτώσεων και των πραγματικών διαστάσεων που θα έπαιρναν μέσα στην κρίση, ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων της, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη ανασφάλεια των πολιτών στις μεγαλουπόλεις, λόγω εγκληματικότητας. Δόθηκε χώρος και ρόλος κοινωνικής παρέμβασης στη ΧΑ, με την διοργάνωση καλοπληρωμένων συσσιτίων και την υποκατάσταση του κράτους και της αστυνομίας από τα νέα Τάγματα Εφόδου. Η παραστρατιωτική δομή και ο ναζιστικός χαρακτήρας της ΧΑ, υποεκτιμήθηκε επίσης και φτάσαμε στην επίδειξη στρατιωτικής δύναμης στο Μελιγαλά, στην εγκληματική επίθεση στο Πέραμα εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και στην καλοσχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Ενός νέου ανθρώπου που στοχοποιήθηκε από τους Έλληνες Ναζί, μόνο και μόνο γιατί ήταν αντιφασίστας
        Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη στάση που κράτησαν οι γνωστοί κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίου επί μακρόν «ερωτοτροπούσαν» ακόμα και με την ιδέα μετεκλογικών συνεργασιών με τη Χρυσή Αυγή.
      Ο φόνος του Παύλου Φύσσα να αποτελέσει μια διαρκή σειρήνα αφύπνισης των Ευρωπαίων ηγετών.  Οι Ευρωπαίοι, αντί να μας κουνάνε το δάχτυλο, πρέπει να αντιληφθούν ότι η εμμονή τους σε τιμωρητική λιτότητα, μετατρέπει την Ελλάδα σε «Εκτροφείο Μίσους και Απελπισίας» και οδηγεί σε μια τεχνητή αύξηση της κοινωνικής αποδοχής της Χρυσής Αυγής. Ο κίνδυνος πια, απειλεί την ίδια τη Δημοκρατία.


 Η «θεωρία των δύο άκρων» - που είναι μια αντιδραστική θεωρία – λειτουργεί, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, καταστροφικά και τυχοδιωκτικά. Δυναμιτίζει την αναγκαία ενότητα των δημοκρατικών πολιτών και δίνει άλλοθι στο ναζιστικό φαινόμενο.

8.  Άμεση προκήρυξη των αδειών χρήσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, που επί δεκαετίες τις λυμαίνονται συστήματα του παρασιτισμού.
       Έχει προ πολλού παρέλθει ο χρόνος για να απογαλακτιστεί πλέον το πολιτικό σύστημα από την ηγεμονία συμφερόντων που διαφεντεύουν το χώρο των μέσων ενημέρωσης.
       Η κυβέρνηση, αντί να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, παρέχει συγχωροχάρτι ασυδοσίας στο πελατειακό σύστημα, παρατείνοντας επ’ αόριστον την «προσωρινότητα» της χωρίς άδεια χρήσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων  και αποστερεί το κράτος από πολύτιμα έσοδα.   
       Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός οφείλουν να την αποσύρουν και να οργανώσουν άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.
Ως προς την απονομή δικαιοσύνης:
Πρωτοβουλίες για την άμεση εκδίκαση (εντός εξαμήνου ή έστω έτους) των εκατοντάδων χιλιάδων υποθέσεων (οικονομικών, φορολογικών, απαλλοτριώσεων δημοσίων έργων, αναπτυξιακών–επενδυτικών) που αφορούν μεγάλα ποσά και που εκκρεμούν στα δικαστήρια, κατά αποκλειστική προτεραιότητα.
Δεν μπορεί σε τρία χρόνια να έχουν κοπεί δισεκατομμύρια από την κοινωνική πολιτική και να ταυτόχρονα να μειώνονται οι εισακτέοι στις σχολές δικαστών, που θα αξιοποιούνταν για να εκκαθαρίσουν τις εκκρεμούσες υποθέσεις. Η εκκαθάριση αυτή θα δημιουργήσει ανάχωμα στην αφαίμαξη των εύκολων στόχων. Κείμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν τις αιχμές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου