Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ


   
                                               
                                                   ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ

    Παθαίνεις πλάκα ακούγοντας ή διαβάζοντας για τα αμύθητα ποσά που «δανείζονταν» οι επιτήδειοι του συστήματος, για τα εκατομμύρια που άρπαξαν, δανεικά και αγύριστα και έγιναν νοματαίοι.  Ζαλίζεσαι πραγματικά με το ασύλληπτο ύψος των θαλασσοδανείων που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες και  ξεπερνούν τα 50 δισ ευρώ.
    Την ώρα που οι τραπεζικές στρόφιγγες ήταν πάντα φειδωλές προς τον απλό κοσμάκη και όταν και  εάν άνοιγαν,  οι τράπεζες  ζητούσαν μεγάλες εγγυήσεις για την εξασφάλιση τους, οι μεγαλοκαρχαρίες με τα κονέ και την υποτιθέμενη φερεγγυότητα και  αξιοπιστία τους απολάμβαναν χρηματοδοτικά προνόμια και διευκολύνσεις που αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός για τους κοινούς θνητούς.
     Πακτωλοί χρημάτων έρεαν προς κάθε κολλητό και δικό τους επιχειρηματία. Λεφτά του απλού έλληνα φορολογούμενου και καταθέτη που με το πρόσχημα της ανάπτυξης,  γίνονταν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, πολυτελείς βίλλες και επαύλεις, κότερα, και χλιδάτη ζωή.
     Έτσι γιατί το σύστημα ήταν καλοσυνάτο, πρόθυμο, και γαλαντόμο σε ορισμένους που είχαν τον τρόπο τους να εκβιάζουν και να επηρεάζουν πρόσωπα και πολιτικές καταστάσεις, ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις.  Να κινούν με λίγα λόγια  τα νήματα.

    Αποκαλύφτηκαν επίσης και συνεχίζουν να βγαίνουν στον αφρό, τέρατα και σημεία στο επίπεδο της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της μη απόδοσης ΦΠΑ, της παράνομης συνταξιοδότησης, της καταλήστευσης του ΕΣΥ,  της μίζας και του κατάμαυρου χρήματος της διαπλοκής. Όλα τα τρωκτικά πάνω στο κρατικό κορβανά να τον ξεσκίζουν ασύστολα .
    Χάρη όμως στον Γιώργο Παπανδρέου, τον άνθρωπο που τόλμησε να πει ότι υπάρχουν λεφτά και είχε απόλυτο  δίκιο, αφού όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια  το δημόσιο χρήμα ριχνόταν στον Πίθο των Δαναΐδων της τεράστιας, ασύδοτης και προκλητικής διαφθοράς, παραχωρήθηκαν   νομοθετικές δυνατότητες ουσιαστικού έλεγχου της ρεμούλας και της αρπαχτής, ώστε να οδηγούνται σήμερα στην φυλακή  πρώην μεγαλοσχήμονες πολιτικοί, τραπεζίτες, εφοπλιστές, ιερωμένοι, επιχειρηματίες και άλλοι κρατικοδίαιτοι μασκαράδες. Κανείς δεν είναι πια στο απυρόβλητο.
    Δύο χρόνια κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ με τον Παπανδρέου πρωθυπουργό και ήρθαν τα πάνω κάτω στο σύστημα που φαγώθηκε λυσσαλέα να τον απομακρύνει,  με  βοήθεια βεβαίως και συμπαράσταση εκ μέρους των προθύμων αποστατών εντός των τειχών.
    Αν σήμερα υπάρχουν εργαλεία στη διάθεση των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών για διαφάνεια και  λογοδοσία, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην αποφασιστικότητα εκείνου που αψηφώντας το πολιτικό κόστος κράτησε καταρχήν τη χώρα όρθια, μέσα σε μια Ευρώπη θεσμικά και πολιτικά ανέτοιμη να δράσει και στη συνέχεια  τόλμησε να συγκρουστεί  με τα κάθε λογής διαπλεκόμενα πολιτικά,  οικονομικά, συντεχνιακά και συνδικαλιστικά  συμφέροντα.
     Η παρακαταθήκη που άφησε λοιπόν  ως μόνη λύση, είναι  η πολιτική των συγκρούσεων. Με το παράδειγμα του έδειξε τον δρόμο.   Πρέπει επί τέλους  να συγκρουστούμε με ότι μας κρατάει δεμένους με το παρελθόν της παρακμής, με όσους  εμποδίζουν την διεύρυνση και ισοκατανομή του παραγόμενου πλούτου, με  όποιες  εστίες μόλυνσης ιδιοτελώς αντιστέκονται. Να πολεμήσουμε την γραφειοκρατία και την πολυνομία, να έρθουμε σε ρήξη με τα πανίσχυρα μικρά και μεγάλα καρτέλ που καταληστεύουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, να αντιπαλέψουμε το τραπεζικό κατεστημένο και  τη δικαστική αυθαιρεσία.
     Να δει ο λαός φως, να στυλωθεί,  να επιδοκιμάσει και να στηρίξει. Αντιθέτως με κομψευόμενες διαπιστώσεις, φιλοσοφικές προσεγγίσεις και απολίτικες βερμπαλιστικές μεγαλοστομίες, η κρίση δεν παλεύεται, οι αδικίες δεν αίρονται και η κοινωνία απογοητευμένη,  απαντά σπασμωδικά με οργή και αγανάκτηση.
    Να τα θυμόμαστε αυτά, να τα λέμε και να τα επαναλαμβάνουμε.  Όσο κι αν το κλίμα τεχνηέντως και σκοπίμως παραμένει αρνητικό  για τον Παπανδρέου. Είναι χρέος μας προς την αλήθεια, είναι ανάγκη να αποδίδεται τιμή σε εκείνον που τίμησε με το ήθος και τις πράξεις του την εντολή του ελληνικού  λαού.

1 σχόλιο:

  1. Πρωθυπουργέ Γιώργο Παπανδρέου,
    Οι Έλληνες σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσα ψήφισες.
    Γράφει ο Ν Βράχος

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
    Το 2010, θα μείνει στη μνήμη κάθε φιλόνομου, σοβαρού ΕΛΛΗΝΑ, σαν ο χρόνος των μεγάλων αλλαγών. Ο χρόνος όπου ένας πρωθυπουργός δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και αποφασίζει από κοινού με τους ‘’κηπουρούς του’’ να σώσει την Ελλάδα κτυπώντας το κακό στη ρίζα του.

    Ο χρόνος που για πρώτη φορά, κάθε φοροδιαφυγή που συλλαμβάνεται, κάθε φοροαποφυγή που αποκαλύπτεται, θα αποτελούν ένα ακόμη σκαλοπάτι για την φοροδοτική ισότητα , ανάλογα των εισοδημάτων, που πρέπει να ισχύσει, ώστε οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι να πάψουν να είναι τα ’’αιώνια θύματα’’.
    Τίποτε πια δεν γυρίζει πίσω. Τώρα θα μάθουν όλοι, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν, ότι το δημόσιο χρήμα είναι το αίμα της Ελλάδας, και ότι ήλθε η ώρα που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ για να ξεχρεώσουμε.

    Αρκετά ΕΚΛΕΨΑΝ του φτωχού και αδύναμου το αίμα !!! Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν το αίμα ΜΑΣ !!!
    Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή , φοροαποφυγή , ή, και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
    ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ σήμερα, οι μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι , υπάλληλοι, και όλοι οι χρυσοφονιάδες της νύχτας.

    Ξέρουν ότι ο Γιώργος και συνεργάτες του, ψήφισαν εκείνους τους νόμους που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ !!! του αδύναμου Έλληνα.

    Ψήφισε τον νόμο που κανείς κλέφτης δεν μπορεί να ‘’χορτάσει’’ πλέον από τα κλεμμένα !!

    Όλοι αυτοί οι νόμοι από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη και τους άλλους, να πιάσουν σειρά όλα τα ‘’σκονισμένα’’ άτομα των χρυσαυλικών επιχειρήσεων, που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ της άσπρης σκόνης, και μας…κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας, οι βαλιτσομεταφορείς των διεφθαρμένων.

    Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή