Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ζακ Ντελόρ: «Όλοι οι Ευρωπαίοι πέσαμε θύματα των ελληνικών στατιστικών της περιόδου 2004-2009!»


Παραθέτουμε δύο αποσπάσματα από σημερινήσυνέντευξη του Ζακ Ντελόρ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».
Για όσους προσποιούνται ότι δεν θυμούνται, να υπενθυμίσουμε ότι την περίοδο 2004-2009 κυβερνούσε (;) την Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή, η παρέα των εμπρηστών δηλαδή που αφού έβαλαν πυρκαγιά στη χώρα, την έκαναν, και μετά ζητούσαν και αυτοί τα ρέστα από τους πυροσβέστες…

– Κατά την άποψή σας, ποιος είναι ο λόγος που η Ελλάδα έφθασε σε αυτό το σημείο;
– Κατ’ αρχάς, πρέπει να επισημανθεί μια αυτονόητη αλήθεια και ας μην είναι αρεστή. Οταν η κυβέρνηση μιας χώρας επιτρέπει ή προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται κάποιο τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός. Διαφορετικά, θα πρέπει να πιστέψουμε στα θαύματα!

– Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο. Κατά τη γνώμη σας, διαθέτει πραγματική αξιοπιστία στην ευρωπαϊκή σκηνή;
– Εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε πέσει θύματα των στατιστικών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, χρειάστηκε να αναθεωρηθούν τα οικονομικά δεδομένα των ετών 2004 και 2009. 

Είμαστε θύματα επειδή, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των Ευρωπαίων, σχηματίζουμε ένα σύνολο, το οποίο χαρακτηρίζεται από την αλληλεγγύη της καρδιάς και της δράσης. Εκτοτε η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, ο λαός της αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ομως, με τα σημερινά δεδομένα, πιστεύω πως η Ελλάδα είναι αρκετά ικανή να διασφαλίσει την εξάμηνη προεδρία της, στηριζόμενη περισσότερο στο γόητρό της παρά στην ικανότητα των ηγετών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου