Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

ΌΤΑΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΣΑΝ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2004-2009

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Η Nεα Δημοκρατία μετά την ήττα της, δεν στήριξε κανένα, απολύτως κανένα μέτρο νοικοκυρέματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια της να μειώσει τα τεράστια ελλείμματα που είχαν δημιουργήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 24/10/2009 ο υποψήφιος τότε για την αρχηγία της Ν.Δ., Α. Σαμαράς, δήλωσε για την κατάργηση των χιλιάδων stage στο δημόσιο: «Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη».

Είναι εξίσου χαρακτηριστικό ότι στις 20/11/2009 ο Α. Σαμαράς έλεγε για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2010: «Κατάργησαν το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ, που έδινε η Κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της κρίσης στους χαμηλόμισθους, μέχρι 1.500 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε σε 36 ευρώ το μήνα καθαρά» και «τώρα δίνουν 1,5% αυξήσεις στις χαμηλές και μεσαίες αποδοχές του δημοσίου. Δηλαδή, από 12 μέχρι 24 ευρώ το μήνα. Οι ασθενέστεροι θα έπαιρναν τριπλάσια με το έκτακτο βοήθημα της Νέας Δημοκρατίας, που καταργήθηκε».


Σχόλιο: Ούτε μια φορά, ούτε για μια στιγμή δεν ανέλαβαν έστω και στο ελάχιστο τις ευθύνες τους. Απλώς στέκονταν έξω από το λάκκο με τα φίδια που πάλευε το ΠΑΣΟΚ και με το δάχτυλο έδιναν οδηγίες στους διασώστες, πώς να αποφευχθούν τα δηλητηριώδη τσιμπήματα. Απέξω όμως, εκ του ασφαλούς, εκ του μακρόθεν, γιατί μέσα έπρεπε να έχουν πατριωτικά κότσια, αλλά που να τα βρουν. Τα είχαν όμως και ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου