Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Μεταρρυθμίσεις; Σιγά τη λεπτομέρεια»



Του Γιώργου Πεταλωτή [via fb]: Εδω και χρόνια οι πάντες , από δεξιά μέχρι αριστερά , ομνύονται στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, όπως βέβαια τις εννοεί ο καθένας . Κοινός τόπος λοιπόν, θα ήταν και εύκολα υλοποιήσιμες. Χρόνια η εκάστοτε αντιπολίτευση τις επαγγέλλεται, όμως ως κυβέρνηση προσδιορίζει ότι "τα προβλήματα είναι καθημερινά και είναι αλλού". Πολιτικό κόστος, αγκυλώσεις, συμφέροντα μικρά και μεγάλα τις καθιστούν δευτερεύουσα προτεραιότητα...


Η διετής κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα στον ορυμαγδό της κρίσης, κατόρθωσε και υλοποίησε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που άλλες καθιερώθηκαν πλέον ως αυτονόητες, άλλες όμως ξηλώνονται αργά και σταθερά ως μη ταιριαστές στη σημερινή κυβέρνηση, ενω οι δρομολογημένες απλώς δεν προχωράνε. Καλλικράτης (λιγότεροι και ισχυρότεροι Δήμοι, αιρετή Περιφέρεια), Παιδεία (κυρίως τριτοβάθμια εκπαίδευση), Διαύγεια, ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, νόμος για την Ιθαγένεια, ψήφος για ομογενείς και "νόμιμους" μετανάστες, Δικαιοσύνη (διαμεσολάβηση, εξώδικη επίλυση διαφορών κ.α), φορολόγηση μερισμάτων.




Η αρχή έγινε με την Παιδεία, προχώρησε με την αντικατάσταση του λοιδωρούμενου opengov από την αναλογία της τρικομματικής πλήρωσης κρατικών θέσεων 4-2-1(στη σημερινή εποχή), η παρολίγον κατάργηση της ενοχλητικής Διαύγειας και συνεπώς η θεσμοθέτηση της αδιαφάνειας, ενώ τώρα προχωράμε στην οπισθοδρόμηση με την κατάργηση της ψήφου των ομογενών και των μεταναστών, δίνοντας το ιδεολογικό εθνικιστικό στίγμα Σαμαρά . Σε ενάμισυ περίπου χρόνο αυτά.



Και φυσικά για κάποιους, αυτά είναι η "απολίτικη μεταρρύθμιση της διετίας 2009-2011" , ενω σήμερα "χρειάζεται κυρίως επίγνωση των περιστάσεων, των προτεραιοτήτων και των προβλημάτων " που την έχει η κυβέρνηση Σαμαρά να υποθέσουμε και πάντως επουδενί ο Παπανδρέου !!!



Λεπτομέρεια - ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ , ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου