Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΓΟΡΟΛΑΛΟΥΝΤΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Ήρθε λοιπόν κάποια στιγμή, με καθυστέρηση δυο χρόνων και αφού βούλιαξαν τη χώρα μέσα σε ένα απίστευτα νοσηρό κλίμα αντιμνημονιακής υστερίας, προκλητικά και αναίσχυντα, να αγορολαλούν και να αγοροκονταροχτυπιούνται οι δυο κύριοι υπαίτιοι της ανεύθυνης αντιμνημονιακής αρλουπολογίας, που στοίχισε στη χώρα χρόνο και χρήμα, με θύματα τους αδύναμους πολίτες.

Η Ν.Δ καυχάται γιατί η χώρα βγαίνει στις αγορές με καθυστέρηση δυο χρόνων και πασχίζει να αποκομίσει εκλογικά οφέλη για πολιτικές που είχε πολεμήσει με πάθος, μη συναινώντας στο «λάθος». Εξ αιτίας όμως του «λάθους» κοκορεύεται ο Σαμαράς ότι βγαίνει η χώρα στις αγορές. Διότι αν είχε ακολουθηθεί η δική του αντιμνημονιακή αερολογία των Ζάππειων ισοδυνάμων, τώρα η χώρα θα τα είχε τινάξει προ πολλού και χωρίς ανφιβολία.


Η ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη προσπαθεί να ξεφτιλίσει για μια φορά ακόμα τα στελέχη του που βγαίνουν μπροστά και ισχυρίζονται ότι είναι ακριβό το επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές, σε σχέση με αυτό των «τοκογλύφων» δανειστών. Θέλουν επιτόκιο 1.5%, με λίγα λόγια. Έπρεπε δηλαδή να περάσουν τόσα χρόνια, για να αποδεχτούν την αλήθεια. Ότι εκείνος ο προδότης, ο Τσολάκογλου είχε διαπραγματευτεί μια χαρά και είχε επιτύχει να πάρουμε ένα βουνό λεφτά με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Σαν να θέλουν δηλαδή να μείνουμε στο μνημόνιο και να αφήσουμε τις αδηφάγες αγορές.

Είναι πλέον απολύτως σαφές ότι σκυλεύουν πάνω σε άλλων τον αγώνα και στις άοκνες προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου που χωρίς να λογαριάσει τους κραυγάζοντας πολιτικούς απατεώνες των πλατειών, των ύβρεων και των προπηλακισμών, μπήκε μπροστά και έσωσε τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου