Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


Η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά από το ΠΑΣΟΚ, αποδέχτηκε ΤΕΛΙΚΑ και υπέγραψε φαρδιά πλατειά, ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.
Τα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι αδιαμφισβήτητα:

- Α) Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο αρχηγός της Ν.Δ., Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%: «Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Μεταφρασμένη η δήλωση του σημαίνει αυτολεξεί: «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει μέτρα μείωσης του ελλείμματος, της τάξης του 20% του ΑΕΠ, για να περιορίσει το έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ το 2009».


- Β) Στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:

«Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

Σχόλιο: Η κολωτούμπες του Σαμαρά είναι ολκής και βεβαίως αριστοτεχνικές. Κι όμως συνεχίζει μαζί με τους ακροδεξιούς φίλους του να κατηγορεί τον ΓΑΠ και την κυβέρνηση σωτηρίας του τόπου, για λάθος επιλογές. Αυτοί είναι οι Δεξιοί. Κακομαθημένοι, θρασείς ανάγωγοι και αμετανόητοι, συνεπώς επικίνδυνοι. Ποτέ στην ιστορική διαδρομή δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για τα εγκλήματα και τις αθλιότητες που έχουν διαπράξει.

Είναι προκλητικό λοιπόν να ισχυρίζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος ότι τάχα αποτελεί τον προοδευτικό πόλο στα πλαίσια μιας τέτοιας καραμπινάτης ακροδεξιάς κυβέρνησης. Ξεφωνημένος κολαούζος της είναι, ταυτισμένος με τις αντιδραστικές, αντιμεταρρυθμιστικές επιλογές της και τα περί προοδευτισμού δεν πείθουν κανέναν. Τελεία και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου