Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μηδενικές δόσεις σε άνεργο - ανάπηρο - ασθενή και διαζευγμένο δανειολήπτη στην Σητεία

"Ανάσα", χάρισε το Ειρηνοδικείο Σητείας , σε δανειολήπτη , όπου στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής,το δικαστήριο δέχτηκε να μη ορίσει κανένα ποσό, ( μηδενικές καταβολές ), σε ανάπηρο, άνεργο, ασθενή (με πολλά προβλήματα υγείας ) διαζευγμένο με ένα τέκνο , χωρίς κανένα εισόδημα, ο οποίος ζει, συντηρείται και φιλοξενείται από την σύνταξη της μητέρα του.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης "πρόκειται για καταναλωτή ηλικίας 50 ετών,ο οποίος είναι άνεργος και ανάπηρος από το έτος 2009 με αδυναμία να ανταποκριθεί σε οποιανδήποτε καταβολή μηνιαίας δόσης.


Είναι χρεωμένος, σε μία Τράπεζα του συνολικού ποσού, των 6.113,54 ευρώ. Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα του μία κατοικία, μικρή 40 τ.μ ,εγκαταλειμμένη.

Παρά ταύτα στο σχέδιο της Εξωδικαστικής διαδικασίας αίτησε ,από την μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα να καταβάλλει την ελάχιστη μηνιαία δόση των 5 Ευρώ, μέχρι εξαντλήσεως του χρέους του, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να έρθει αντιμέτωπος στην δικαστική επίλυση της διαφοράς του, όπου το Ειρηνοδικείο Σητείας, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής και εκτιμώντας την τραγική οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, αποφάσισε να μη ορίσει κανένα ποσό (μηδενικές καταβολές) μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που έχει οριστεί να δικαστεί για τον Οκτώβριο του έτους 2014.

Συμπερασματικά για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια απόφαση αναμενόμενη, καθώς έχει προβλεφτεί από τον ίδιο τον νόμο 3869/2010, τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, ότι σε περιπτώσεις μακροχρόνιας ανεργίας, ή ασθένειας το δικαστήριο δύναται ,να ορίσει και μηδενικές καταβολές

Το ποιο σημαντικό βεβαίως είναι , για τον ίδιο τον δανειολήπτη, όπου φορτωμένος από τόσα προβλήματα, βλέπει το πρόσωπο του νόμου δια της δικαιοσύνης ,ότι στέκεται αρωγός.

Ακόμα η απόφαση αυτή, καλεί χιλιάδες δανειολήπτες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις ,να παραδειγματιστούν και να θελήσουν να ενταχθούν στο Νόμο Κατσέλη, όπου είναι ένα σημαντικό εργαλείο στους καταναλωτές της φτώχειας, να ξεφύγουν από την υπερχρέωση και να ζήσουν μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου