Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Καρχιμάκης: Με τροπολογία η αναγκαστική ληστεία σε βάρος του φορολογουμένου πολίτη



«Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή επαναθεσμοθετείται, ενώ σε προηγούμενο νόμο είχε προβλεφθεί και αποσύρθηκε, η ληστεία του δημοσίου σε βάρος του φορολογουμένου πολίτη» τονίζει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει.

«Με την τροπολογία επανέρχεται κάτι που είχε αποσυρθεί το 2013» σημειώνει ο κ. Καρχιμάκης, προσθέτοντας:

Αναφέρει λοιπόν οτι θα παραχωρείται στο δημόσιο ακίνητο του όφειλέτη φορολογουμένου ανεξάρτητα απο το αν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ειναι μεγαλύτερη του χρέους. Ειναι λοιπόν ανεπίτρεπτο να επιθυμεί ο πολίτης που οφείλει στην εφορία ενα ποσόν που αδυνατεί να το πληρώσει, να μεταβιβάζει οπως η τροπολογία προβλέπει το ακίνητο του στο δημόσιο προκειμένου να πληρώσει την οφειλή του. Και εάν το ακίνητο αξίζει περισσότερο απο την οφειλή, το ελληνικό δημόσιο να μην του επιστρέφει την διαφορά, μεταξύ του ύψους της οφειλής και της αξίας του ακινήτου.


Παράλληλα, τονίζει ότι «εδώ λοιπόν επανέρχεται με τροπολογία η αναγκαστική ληστεία σε βάρος του φορολογουμένου πολίτη και της ιδιοκτησίας του» επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ οφείλει σε αυτή την απαράδεκτη διάταξη, εάν πράγματι έχει κατατεθεί ως τροπολογία προς ψήφιση στην Βουλή, να αντιδράσει άμεσα  με κάθε τρόπο και να υπερασπιστεί το δικαίωμα του έλληνα φορολογουμένου πολίτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου