Κυριακή 13 Απριλίου 2014

NA ΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΟΥΣΑ

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Αποδείχτηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το πρόβλημα για τη χώρα δεν δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά από την προβληματική αποτύπωσή της μέχρι το 2009.
Για το θέμα αυτό στην επιστολή – απάντησή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009, ο Επίτροπος Almunia, σημειώνει:
«Η πλήρης εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα («ορθότητα») των δεδομένων, αλλά και από τη συχνότητά τους. Μολονότι δεσμεύεται από το νόμο, η Ελλάδα διέκοψε τη δημοσίευση των μηνιαίων δεδομένων για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού το θέρος του 2009».
Ως προς την “ποιότητα” των στατιστικών στοιχείων, το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση της Αξιοπιστίας των Ελληνικών Δημοσιονομικών Στατιστικών, που δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2010 αναφέρει:

«Η αναθεώρηση των στοιχείων της Κεντρικής Κυβέρνησης που περιλαμβάνονταν στη γνωστοποίηση της 2ας Οκτωβρίου 2009 (σ.σ. επί κυβέρνησης Καραμανλή) δεν οφείλεται σε αναθεώρηση των στοιχείων που είχαν συνεισφέρει οι διάφοροι φορείς αλλά στο γεγονός ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στη γνωστοποίηση της 2ας Οκτωβρίου δεν αντιστοιχούσαν στα στοιχεία που είχαν στείλει στην Ε.Σ.Υ.Ε. οι διάφοροι φορείς και υπηρεσίες. Αυτό δηλαδή που άλλαξε στη γνωστοποίηση της 21ης Οκτωβρίου (σ.σ. επί κυβέρνηση Παπανδρέου) είναι ότι καταχωρήθηκαν τα πραγματικά στοιχεία των διαφόρων φορέων και υπηρεσιών».
Σχόλιο: Οι άθλιοι που ζητωκραυγάζουν τώρα για την έξοδο στις αγορές, καβάλα πάνω στον τιτάνιο αγώνα του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του, σταμάτησαν να δημοσιεύουν τα μηνιαία δημοσιονομικά δεδομένα από το καλοκαίρι του 2009 και όσα έστελναν ήταν μαϊμού. Έτσι παράνομα, ανήθικα, τυχοδιωκτικά. Κι όμως έχουν το απύθμενο θράσος τώρα να κραυγάζουν, «Νενικήκαμεν, δοξάστε εμάς για την δόξα που ανήκει σε άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου