Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτινάσσουν τα spreads

Σε έναν διμέτωπο κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, κατηγόρησε και τις δύο πλευρές ότι αυτό που πετυχαίνουν τελικά είναι το πλήγμα στην ελληνική οικονομία.

«Η αντιπαράθεση για την ασφάλεια των καταθέσεων στις τράπεζες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε με τις ανεύθυνες υποσχέσεις του κ.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τις πραγματοποιήσει, και τις εξίσου ανεύθυνες δηλώσεις του κ.Σαμαρά και στη συνέχεια του κ.Γεωργιάδη και οδήγησε ήδη σε άνοδο των spreads των ελληνικών ομολόγων, αποτελεί επανάληψη της στάσης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη και το θέρος του 2010 και στη συνέχεια, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», είπε, θυμίζοντας πως τότε η χώρα βίωσε τις ίδιες συνέπειες «όταν οι μικροκαταθέτες τρομοκρατήθηκαν και απέσυραν τις καταθέσεις τους, ενώ οι μεγαλοκαταθέτες έστειλαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό και τα spreads των ομολόγων μας εκτινάχθηκαν στα ύψη».

Διότι, για μερικά πράγματα δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς οικονομικά. Αρκεί να ξέρει απλά Ιστορία. Και μάλιστα πολύ πρόσφατη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου