Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ένα ερώτημα στον Σαμαρά που δεν το κάνει κανείς...


Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλείται ότι η διενέργεια πρόωρων εκλογών συνιστά παράγοντα που θα βλάψει τη σταθερότητα της χώρας. Πράγματι, οι πρόωρες εκλογές έχουν 2 αρνητικά σημεία, το πάγωμα της πολιτικοοικονομικής ροής και το αποτέλεσμα που μπορεί να μην οδηγήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης και κατά συνέπεια σε νέες εκλογές ή να καταλήξει σε ένα ασταθές κυβερνητικό σχήμα...

Υπό το πρίσμα αυτό συμφωνούμε με τον Σαμαρά, μόνο που εμείς είχαμε την ίδια άποψη και το 2011. Τότε, υπήρξε ανατροπή εκλεγμένου πρωθυπουργού στη διετία, με όρο η φυγή του να γίνει η προϋπόθεση για κυβέρνηση συνεργασίας.

Τότε, λοιπόν, δημιουργήθηκε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Παπαδήμο, με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. να συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Φυσικά, η χώρα θα κινδύνευε πολύ περισσότερο από ενδεχόμενες εκλογές, με το PSI στον αέρα, το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων και τον κίνδυνο της μετεκλογικής αστάθειας με τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό ή στα μπαούλα και στις αποθήκες. Εντούτοις, ο Σαμαράς πίεζε με επίμονο και εθνικά ανήθικο τρόπο οι εκλογές να γίνουν τον Φεβρουάριο και κατόπιν πιέσεων από το εξωτερικό συμβιβάστηκε για τον Μάιο του 2012.


Η χώρα διέτρεξε μία αχρείαστη προεκλογική περίοδο 6 μηνών και 2 απανωτές εκλογές, από τις οποίες κινδύνεψε με bankrun, και το οποίο απεσώβησαν τα χρήματα που μεταφέρθηκαν από το εξωτερικό, πακεταρισμένα σε αεροπλάνα! Φυσικά, οι εκλογές του 2012 συνιστούσαν κίνδυνο αποσταθεροποίησης που αποδείχθηκε και στην πράξη αλλά τον Σαμαρά τον ενδιέφερε περισσότερο η καρέκλα του πρωθυπουργού παρά η σωτηρία της χώρας.

Θα βρεθεί ένας δημοσιογράφος να του θέσει το ερώτημα αυτό; Να τον ρωτήσει γιατί οδήγησε τη χώρα σε εκλογές; Δεν κινδύνευε τότε η σταθερότητα την οποία σήμερα επικαλείτει για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές;

Αυτός α λα καρτ σεβασμός στους θεσμούς και τη χώρα, εμάς προσωπικά μάς ξεπερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου