Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Η συνέντευξη του Γραμματέα Ν.Ε. Β3 ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, στον δημοσιογράφο Θεοδόση Παπανδρέου, της εφημερίδας "Η ΑΠΟΨΗ"


ΗΛΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄3 ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας):
«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ανέτρεψαν το ΠΑΣΟΚ του 44%»

Μιλώντας στην «Α», ο Ηλ. Αρβανίτης τονίζει πως το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ αλλά οι πολιτικές επιλογές που το έφεραν σε απόσταση από την κομματική και κοινωνική του βάση. Και αφήνει να εννοηθεί πως, αν δεν αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα, δεν θα αλλάξει κάτι με την αλλαγή τίτλου…

Ήδη από τον Σεπτέμβριο διαχωρίσατε τη θέση σας από τις προθέσεις της ηγεσίας του κόμματος και ζητήσατε συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Τα ζητήματα που αφορούν το κίνημα δεν θα μπορούσαν να συζητηθούν στο συνέδριο της ΔΗΠΑΡ;«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄3 ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, που έχω την ευθύνη από τον Σεπτέμβρη έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για να γίνει πρώτα από οτιδήποτε άλλο, συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Η ίδια απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από όλες οι ολομέλειες των Δημοτικών Οργανώσεων, της περιοχής ευθύνης μας. Εμείς θέλουμε ένα καθαρό αψεγάδιαστο συνέδριο ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό μητρώο μελών, ώστε όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση και αποφάσεις που αφορούν το κίνημά μας».

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα σήμερα του ΠΑΣΟΚ; Γιατί έχει χάσει τις δυνάμεις του;

«Το σημαντικότερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν υπάρχουν ΚΟΚΚΙΝΕΣ γραμμές με την Ν.Δ. Μη έχοντας λοιπόν κόκκινες γραμμές έχει χάσει το κοινωνικό του αντίκρισμα στους πολίτες, οι οποίοι δεν το εμπιστεύονται πια. Για να γυρίσει και πάλι η ψήφος του λαού στο ΠΑΣΟΚ, γιατί η ψυχή του είναι ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αλλάξει πολιτική, και να σταματήσει να είναι ουρά της Ν.Δ.»
Θεωρείτε πως η σημερινή ηγεσία φέρει ευθύνες για την πορεία του κινήματος; Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τη βάση του;
«Όλοι μας έχουμε ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ, άλλοι μεγαλύτερη, άλλοι λιγότερη και πολύ περισσότερο αυτοί που συνέβαλαν στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του 44%. Η ηγετική ομάδα πρέπει να καταλάβει ακόμα και τώρα που είμαστε “στο και 5’” ότι, αν δεν αλλάξει πολιτική, θα είναι αργά για όλους μας και φυσικά για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα».

Τυχόν απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία θα μπορούσε να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει δυνάμεις;

«Εμείς ζητάμε, όπως σας προανέφερα, αλλαγή πολιτικής και να μην είμαστε ουρά της Ν.Δ. Τα υπόλοιπα θα τα λύσει ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ, όπου η βάση θα μας κρίνει όλους».

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο σήμερα στους κόλπους του κόμματος που θα μπορούσε να συσπειρώσει το όλον ΠΑΣΟΚ που έχει διασπαστεί σε δεκάδες κομμάτια;

«Στο κίνημά μας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πρόσωπα που έχουν πρωτοποριακές και σοσιαλιστικές ιδέες, όμως όλα αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε μερικοί άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι. Αυτά όλα κουβεντιάζονται και αποφασίζονται μόνο σε ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου