Συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ
Μιχάλης Καρχιμάκης:
Επίθεση στην σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης με συνέντευξη του στην “fm voice”.
Επαναλαμβάνοντας παράλληλα το αίτημα του για σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, παραίτηση του Βενιζέλου και εκλογή νέου προέδρου του κόμματος από την βάση.
Δείτε την συνέντευξη
-Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συνδέουν την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με την “ασφαλή μετάβαση στην μεταμνημονιακή εποχή και την αποκατάσταση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας”. Η “Κίνηση των 75″ συμμερίζεται αυτή την ρητορική;
Η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει τεχνητά δίπολα, που απέχουν παρασάγκας από τα πολιτικά ζητήματα μείζονος σημασίας όπως η σύγκρουση με όσους υπέκλεψαν και αναχαίτισαν τον δημόσιο πλούτο λειτουργώντας ως τροχοπέδη για την κοινωνική και οικονομική επανεκκίνηση της χώρας.
Η Κ75 ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβρη του 2013 είχε θέσει δημόσια και υπόψιν της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με προτάσεις ρεαλιστικές μα πάνω από όλα συγκρουσιακές που θα κατένειμαν το βάρος της κρίσης με δίκαιο τρόπο.
Δυστυχώς, η τελευταία αποφάσισε να αγνοήσει τις προτάσεις μας και επέλεξε την πλήρη ταύτιση ιδεολογικά και εν τοις πράγμασι με την δεξιά.
Έτσι έδωσε την αίσθηση ότι οι πολλοί και ανίσχυροι είναι εντός δυσμενών μεταρρυθμίσεων ενώ οι λίγοι και αρεστοί εντός ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Το ΠΑΣΟΚ όπως λέει και υπουργός της ΝΔ δεν κατάφερε να ορίσει τις διαχωριστικές γραμμές, δεν καταφέρε να χαράξει τα όρια της σοσιαλδημοκρατίας με αποτέλεσμα την απόλυτη ενσωμάτωση του στην δεξιά.
-Η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο ή η χώρα χρειάζεται εκλογές;
Η χώρα χρειάζεται σίγουρα σταθερότητα. Κανείς όμως από την κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για μια ορατή αλλαγή πολιτικής. Όπως την περιέγραψα πιο πάνω.
Πιο ενδιαφέρον όμως, θα ήταν να ρωτήσετε αυτούς που θέτουν να τα διλήμματα ,για την πράγματι αναγκαία για την χώρα σταθερότητα, γιατί το 2011 και το 2012 οδήγησαν την χώρα μεσούσης της τετραετίας και της πιο δύσκολης περιόδου σε εκλογές, ανατρέποντας έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό. Και αναφέρομαι τόσο σε εσωκομματικούς όσο και σε εξωκομματικούς παράγοντες. Το αποτέλεσμα για την χώρα σίγουρα δεν ήταν θετικό αλλά ορισμένοι, στην πλάτη του ελληνικού λαού κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
-Η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ είναι σε φθίνουσα πορεία και τα δημοκοπικά ποσοστά του κόμματος συρρικνωμένα. Ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να ανακτήσει το κόμμα σας τα κοινωνικά του ερείσματα.
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που σήμερα νιώθει πολιτικά άστεγος πρέπει να λάβει την ρητή δέσμευση ότι θα οδηγηθούμε άμεσα σε συνέδριο ΠΑΣΟΚ που θα συζητήσει την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος και εκλογή προέδρου από την βάση. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει σαφώς άμεσα να δηλώσει και να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί.
Είναι άλλωστε το μόνο που μπορεί να κάνει καθώς η ίδια το 2011 με ένα ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά πρώτο απεργαζόταν την ανατροπή Παπανδρέου τόσο από την προεδρεία του κόμματος όσο και από την πρωθυπουργία πριν την λήξη της τετραετίας.
Η λύση είναι εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής και αλλαγή ηγεσίας που θα μπορεί να την εφαρμόσει.
-“Η κίνηση των 75″ πώς προσεγγίζει τις πολιτικές θέσεις που δημοσιοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου; Ο κ. Βενιζέλος δεν ασχολείται γιατί “ο πρώην Πρωθυπουργός κινείται εκτός ΠΑΣΟΚ”….
Η ηγετική ομάδα συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κινείται εκτός ΠΑΣΟΚ αντίθετα κινείται εντός της συντριπτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας, που η ψυχή του είναι εδώ όμως η ψήφος του πήγε αλλού.
Αυτό που επιδιώκει είναι μαζί με την ψυχή του να επανέλθει και η ψήφος του. Δεν είναι λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου εκτός ΠΑΣΟΚ, είναι η ηγετική ομάδα εκτός ορίων ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική της συγκόλληση με την δεξιά οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφορων στην αναζήτηση άλλης πολιτικής στέγης.
Βεβαίως η Κ75 ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται στηρίζει και συμφωνεί απολύτως με τις θέσεις που εξέφρασε και κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου.
-Ή προοδευτική διακυβέρνηση που προτάσσει η “Κίνηση των 75″ από ποιους πολιτικούς φορείς θα μπορούσε να συγκροτηθεί;
Από όλους εκείνους που είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν πραγματικά με τους υπονομευτές του εθνικού πλούτου, των θεσμών και της κοινωνίας. Σε μια διακυβέρνηση με άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών, των αδύναμων, των μονίμων θυμάτων της κρίσης, αλλά και των πραγματικών δημιουργών της οικονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου