Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Μιχάλης Καρχιμάκης : Μην απαλλάσσετε πιθανούς μεγαλοφοροφυγάδες, εμβασμάτων εξωτερικούΝα εφαρμόσει αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά σε θέματα διαφθοράς, ζητάει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Αναφερόμενος στα θέματα αυτά και καταθέτοντας την δική του άποψη σχετικά με το τι θα πρέπει να συμβεί, ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών , τόνισε:
«Επιμένουμε και επιμένω για πολλοστή φορά.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοινώσεις της αποφάσισε να ελέγξει τα εμβάσματα του εξωτερικού από 100.000 ευρώ και άνω, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ (και σωστά πράττει) την πρόταση νόμου, 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συνέταξαν το 2011 και κατέθεσαν στις αρχές του 2012 με συντονιστή τον τότε Α αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη.
Η πρόταση αυτή έρχεται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις να εφαρμοστεί για όλους όσους πιθανά μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά και όχι από το 2001 που τηρούνται τα ηλεκτρονικά αρχεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση ελέγχων μόνο από το 2009 και μετά και η ΑΣΥΛΙΑ όλων όσων διοχέτευσαν χρήμα στο εξωτερικό από το 2001 μέχρι το 2008 εστιάζεται σε νόμο του Ιουλίου 2013 που παρέγραψε, τους ελέγχους για 9 ολόκληρα χρόνια όλων όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και πιθανά να είναι αφορολόγητα.
Η παραγραφή λοιπόν των ελέγχων με νόμο το καλοκαίρι του 2013, για εννέα ολόκληρα χρόνια όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ μέσα στην κρίση την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα .
Η σημερινή κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο, υλοποιώντας την πρόταση Νιώτη και 27 βουλευτών που απέρριψε ο Β.Βενιζελος το 2012. Έχει ηθική υποχρέωση η κυβέρνηση να επαναφέρει τον ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ απο το έτος 2001 και μετά για όλους όσους έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εάν έχουν φορολογηθεί .
Το ύψος του ποσού που διοχετεύθηκε στο εξωτερικό σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές και του εξωτερικού υπολογίζεται για την τελευταία 12 εστία πάνω από 300 δις ευρώ. Το μέγεθος του ποσού που πιθανολογείται να εισπραχθεί συμφωνα με υπολογισμούς μπορεί να περνάει και τα 40 δις ευρώ.
Ο συμβολισμός και η ουσία της ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ των ελέγχων αυτών από το 2001 και μετά και όχι μόνο από το 2009 και μετά, με βάση τον νόμο του 2013, θα αποτελέσει μήνυμα πραγματικής ελπίδας και δικαιοσύνης για όσους δοκιμάστηκαν από την κρίση, βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης και ενεργοποιώντας την πολυπόθητη ανάπτυξη, στο βαθμό συμβολής της αποτελεσματικότητας της πρωτοβουλίας.
Η διεκδίκηση αυτή ήταν μια συνεχής προσπάθεια από την κίνηση των 75 και δημόσια και σε όλα τα πολιτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος και της οικονομίας και των ανθρώπων .
Η άμεση αντιμετώπιση της κατάργησης αυτής της άδικης και χαριστικής ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της νέας κυβέρνησης που θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες, αλλά και στην μελλοντική δίκαιη κατανομή των βαρών.
Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι και πόσοι και γιατί καλύφθηκαν με φοροασυλία από την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μέσα στο καλοκαίρι του 2013.
Η κυβέρνηση λοιπόν έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση,αφού εφαρμόζει,αντιγράφοντας την πρόταση νόμου ΝΙώτη, να την εφαρμόσει σωστά ακυρώνοντας ταυτόχρονα την διάταξη στον νόμο 4174/26-7-2013 που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια από το 2001 μέχρι το 2008.
Επιμένουμε για πολλοστή φορά, μην απαλλάσσετε πιθανούς μεγαλοφοροπαραβάτες που διοχέτευσαν αφορολόγητα τα χρήματα τους με εμβάσματα στο εξωτερικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου