Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Μιχάλης Καρχιμάκης: Εκείνο που προέχει είναι η ανάκτηση της εσωτερικής μας αξιοπρέπειας

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης στην ΕΡΑ Χανίων

«Εκείνο που προέχει είναι η ανάκτηση της εσωτερικής μας αξιοπρέπειας μέσα από την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμιστικών πολιτικών που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο ώστε να μην αναγκαζόμαστε να υπογράφουμε τέτοιες συμφωνίες», δήλωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Χανίων.

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα για τη χώρα ο κ .Καρχιμάκης επισήμανε ότι«προσωπικά η Κυβέρνηση θέλω να επιτύχει, γιατί η επιτυχία της έχει να κάνει με την πορεία της χώρας. Και η πορεία της χώρας έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό πρέπει να προχωρήσει –μεταξύ άλλων-και με την πρόταση της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη φορολόγηση των εμβασμάτων ώστε να εισρεύσει νέος πλούτος στη χώρα».

Ο κ. Καρχιμάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου σημειώνοντας ότι «αποδείχτηκε σήμερα –δυστυχώς περίτρανα- ότι δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι όπως πολλοί υποστήριζαν. Και στενοχωριέμαι διότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς δε λέει πώς φτάσαμε ως εδώ και δεν λέει την αλήθεια για τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή η οποία προσδιόρισε το μέλλον μας. Πώς φτάσαμε στο να μη μας δανείζουν οι αγορές το 2009. Πώς από την άρνηση των αγορών οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης. Πώς φτάσαμε να λοιδορείται ένας άνθρωπος που δεν έπαιξε τη χώρα στα ζάρια.

Και μη ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 είχε να αντιμετωπίσει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και να κινηθεί σε αχαρτογράφητα νερά. Ο Γιώργος Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε υπό διαφορετικές συνθήκες και σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων. Δίχως Ολαντρέου και δίχως Ρέντζι. Μόνος σε μια «έρημο» από συντηρητικούς και ακραίους».


Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Μιχάλη στην ΕΡΑ Χανίων και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου στο σύνδεσμο που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου