Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

O μεγάλος νικητής του debate δεν βρισκόταν καν εκεί.

Στο χτεσινό debate των πολιτικών αρχηγών υπήρξε τουλάχιστον ένας ηττημένος και ενας νικητής. Ηττημένη ήταν άλλη μια φορά η πολιτική αφού είδαμε ξανά τη μάχη της ατάκας και του καλύτερου stand up comedian, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ωριμότητα, τομές και συγκρούσεις με το παρελθόν.


Ένα σχέδιο ελληνικό που θα γιατρεύει τις δικές μας αδυναμίες, θα ανακουφίζει τους ασθενέστερους και θα ανακατανέμει δίκαια τα κοινωνικά βάρη. Ένα σχέδιο που οφείλει να είναι προιόν μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας και όχι καθ'υπαγορευση των δανειστών. Κι όμως... 

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίστηκαν λιγότερο η περισσότερο χωρίς πρόγραμμα . Χωρίς ουσιαστική ποιτική βουληση για πραγματικές αλλαγές. Έλλειψε ακόμη η πολιτική ευγένεια ο μετρημένος και τεκμηριωμένος λόγος που στο παρελθόν θεωρήθηκε αδυναμία απέναντι στη ρητορεία της “τζάμπα μαγκιάς”. 

Γι αυτό και ο μεγάλος νικητής του debate δεν βρισκόταν καν εκεί. 

Ακούστηκαν οι μεταρρυθμίσεις του, η μείωση της φαραμαευτικής δαπάνης με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν ακούστηκε όμως το όνομά του. 

Κατέπεσε η εναντίον του στρεφόμενη αθλιότητα για τα CDS που διακινούσε ο κύριος Καμμένος όχι μόνο από το δικαστήριο που τον καταδίκασε  για συκοφαντική δυσφήμιση. Κατέπεσε από το στόμα των πολιτικών του αντιπάλων, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ, τον κύριο Μειμαράκη. Είναι αυτές οι αλήθειες και αυτού του είδους η πολιτική υπεράσπιση που δεν έκανε 5 χρόνια τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ για έναν πρώην πρόεδρό του και πρωθυπουργό όπως και για άλλα στελέχη. 

Κατέρρευσαν και έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό όλοι οι αντιμνημονιακοί μύθοι που καλλιεργούσαν ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, Ν.Δ και ΑΝ.ΕΛ μαζί με την ακροδεξιά στις άνω και κάτω πλατείες. Τελείωσαν ακόμη και τα παραμύθια για χρήματα που δήθεν δεν πήραμε από τη Ρωσια ή αλλού, με τις χθεσινές δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα.

Γι αυτό και το debate είχε χτές μεγάλο νικητή το ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Σήμερα, η ιστορία, η πραγματικότητα, δεν αφηνει περιθώρια για αμφιβολίες. Έχει δικαιώσει και δικαιώνει καθημερινά το έργο του. 

Γιατί υπάρχει άραγε ένας πολίτης στη χώρα που να διαφωνεί με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το OPENGOV, τη φορολόγηση των offshore και της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας όπως έγινε με το Ν.3849/10; 

Υπάρχει κάποιος που να θεωρεί παράδοξο το όραμα για μια άλλη πιο ανθρώπινη και οικολογική ενεργειακή πολιτική που θα εκμεταλλευέται τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και θα εξασφαλίζει βιώσιμη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας ; 

Υπάρχει πολίτης που γνωρίζει αλήθεια, το νομοθετικό έργο της διακυβέρνησης 2009 – 2011 που ξεβόλεψε αρκετούς από όσους παρασιτούσαν σε βάρος των ανθρώπων της δημιουργίας και διαφωνεί; 

Δεν το νομίζουμε. 

Παρόλα αυτά η πραγματική δικαίωση δεν έρχεται και δεν θα έρθει μόνο από τα γεγονότα. Δεν είναι δικαίωση προσωπική αλλά συλλογική, όχι για έναν πολιτικό άλλα για τους πολίτες, για τη χώρα μας. 

Για  αυτό και η πραγματική δικαίωση για όσα πρεσβεύει ο Γιώργος Παπανδρέου, για όσα αγωνίζονταν και αγωνίζονται οι Έλληνες σοσιαλιστές και δημοκράτες θα έρθει μέσα από τον Ελληνικό λαό. Όχι με ποσοστά ή φαντεζι εκλογικές συγκεντρώσεις. Αλλά από μια νέα κουλτούρα μια δημοκρατική επανάσταση στην κοινωνία και κυρίως στη νοοτροπία των πολιτών που θα φέρει τις αλλαγες που έχει ανάγκη η χώρα μας .

Γι αυτές τις μεγάλες αλλαγές, για αυτή τη δημοκρατική επανάσταση είμαστε εδώ. 

Για να τελεσφορήσουν χρειάζονται ακτιβιστές, χρειάζεται ένα λαικό μαζικό και δημιουργικό Κίνημα πολιτών.


ENA KINHMA NEΩN 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου