Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου (φεκ 170/26 Ιουλίου 2013) της κυβέρνησης Σαμαρα-Βενιζέλου,που απάλλαξε απο τον φορολογικό έλεγχο πιθανούς φοροφυγάδες ,για χρονική περιοδο εννέα ετών από το 2001 και μετά,που έβγαλαν χρήματα με εμβάσματα και με διάφορους τρόπους στο εξωτερικό και που περιλαμβάνονται και σε διάφορες λίστες.
ΕΙΝΑΙ ανεπίτρεπτο, να νομιμοποιείται η παραγραφή των ελεγχων και η πιθανή απώλεια εσόδων με νομο της δεξιάς, που ειναι και ζήτημα προς διερεύνηση, κάτω απο ποιες και ποιων πιέσεις και προτάσεις νομοθετήθηκε.
ΕΙΝΑΙ ανεπίτρεπτο την ώρα που συνεχίζουν να πληρώνουν τα μόνιμα θυματα της κρίσης και οι υγιείς δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις, κάποιοι να απολαμβάνουν σκανδαλωδώς με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβερνηση της δεξιάς, φορολογική ασυλία.
ΕΙΝΑΙ επιβεβλημένο να διερευνηθεί, ποιοι ειναι εκείνοι που για εννέα ολόκληρα χρόνια καλύφθηκαν απο την νομοθετική αυτη ρύθμιση του καλοκαιριού του 2013.
ΕΙΝΑΙ επιβεβλημένο όπου χρειαστεί λόγω των καθυστερήσεων στους ελέγχους να αναζητηθεί, η θεσμοθέτηση το ταχύτερο δυνατόν,ελεγκτικών εργαλείων και επιλογών που θα εξασφαλίσουν, με την παράλληλη κατάργηση της απαράδεκτης φοροασυλικης διάταξης, την ταχύτητα των ελεγχων για το 1.000.000 εκατ περίπου περιπτώσεων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό απο το 2001 μέχρι σήμερα .
Το χτύπημα της φοροδιαφυγής χρειαζεται ισχυρή πολιτική βούληση και στοχευμένες ενέργειες . 
Η νέα κυβερνηση μπορεί και πρέπει να τολμήσει, γιατί ελπίζω ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και οικονομικές συμμαχίες για να το αποτρέψουν, όπως έκαναν το 2011 με τον Παπανδρεου. 
1) Να καταργήσει τον απαράδεκτο νόμο του καλοκαιριού του 2013. 
2) Να λάβει υποψιν της την προταση νόμου Νιωτη για τα εμβάσματα,που κατατέθηκε στην βουλή αρχες του 2012 αλλα δεν συζητήθηκε ποτέ απο την τότε κυβερνηση. 
3) Να εξασφαλίσει την ταχύτητα των ελεγχων και την απόδοση τους που θα δώσει και έσοδα και μηνύματα και προς το εσωτερικό οτι υπάρχουν κανόνες και δικαιοσυνη και προς τις αγορές.