Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μιχάλης Καρχιμάκης: Oι Παπανδρέου δεν εγκατέλειψαν ποτέ, αλλά ήταν‏ πάντα στη διαδικασία της προσφοράς και της συνεισφοράς για το καλό αυτού του τόπου!


Συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο τηλεοπτικό κανάλι Μεσόγειος της Καλαμάτας, όπου μιλάει για όλους και για όλα!
Ο πρώην υπουργός υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός τόσο ως προς την τωρινήκυβερνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - ΑΝ.ΕΛ αλλά και ως προς την κυβέρνηση Σαμαρά τις οποίες κατηγόρησε ότι  ενώ γνώριζαν την πραγματικότητα και τις δυσκολίες που είχε να  αντιμετωπίσει η χώρα προτίμησαν τη σύμπραξη εναντίον του Παπανδρέου παρά την ενότητα μπροστά στο κοινό πρόβλημαόπως συνέβει σε αλλες ευρωπαικές χώρες! 
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου έδινε τιτάνιο αγώνα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για να μην καταρρεύσει και χρεοκοπήσει η χώρα υλοποιώντας ταυτόχρονα συγκρουσιακές μεταρρυθμίσεις (διαύγεια, opengov, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οικονομικός εισαγγελέας) οι οποίες είχαν ως ζητούμενο όχι μόνο να παραχθεί νέος πλούτος αλλά και να αναχαιτιστεί η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος κάποιοι προτίμησαν τα ευχολόγια, το λαικισμό και τη δαιμονοποίηση της λέξης μνημόνιο. 
Επίσης θεωρεί αναγκαία και σωτήρια την επιλογή του Παπανδρέου για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, η οποία δικαιώνεται τώρα με την υπογραφή του 3ου αναγκαστικού δανείου απο τους τελευταίους 'αντι-μνημονιακούς' όμως πιστεύει ότι η πολιτική που ακολουθείται δεν δικαιώνει τη χώρα καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει σε συγκρουσιακές μεταρρυθμίσεις όπως με τα αφορολόγητα χρήματα που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό με τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, στο ΦΠΑ κλπ, με αποτέλεσμα το μάρμαρο να εξακολουθούν να το πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι! 
O κ. Καρχιμάκης αναρωτιέται γιατί κανένας δεν μιλάει για τον κ. Καραμανλή που μας κατέστρεψε αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για διαπλεκόμενα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που επιθυμούν την 'αγιοποίηση' του πρώην πρωθυπουργού!
Ωστόσο ευθύνες επιρρίπτει ο κ. Καρχιμάκης και στους Ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι συγκάλυπταν τόσο τους ίδιους όσο και τον κ. Καραμανλή για τη σταστική απάτη για το έλλειμμα και την εκτίναξη του δημοσίου χρέους από τα 170 δις ευρω το 2004 στα 340 το 2009.Υπενθυμίζει μάλιστα θέλοντας να δείξει την αφελή και μικροκομματική διαχείριση της κρίσης τόσο τη δήλωση Σόιμπλε ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι κουρελόχαρτα εκτινάσσοντας τα spread και προκαλώντας χρηματοπιστωτική ασφυξία στη χωρα όσο και την υπονόμευση της δανειοδότηςσης από Μέρκελ και Σαρκοζί!
Από τα βέλη του κ. Καρχιμάκη δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ευάγγελος Βενιζέλος τον οποίο κατηγόρησε τόσο για τη θεσμική εκτροπή του 2010 λέγοντας οτι  κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία μεθοδεύοντας την αναγκαστική αποχώρηση του Παπανδρέου όσο και για τη διαρρηξη της εσωτερικής συνοχής του κόμματος με την υπονόμευση του δημοψηφίσματος . 
Τονίζει μάλιστα ότι εαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ κρατούσε τότε, η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα σήμερα, και διερωτάται εαν έγιναν καλύτερα τα πράγματα αφού έφυγε ο Παπανδρέου; Αντίθετα όπως σημειώνει η συνεργασία του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη δεξιά του οδήγησε στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος αφού πλέον δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.
Τέλος, κλέινοντας ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εδώ και θα κάνει την προσπάθειά του, όχι στη λογική του διχασμού στην οποία επένδυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια αλλά ασκώντας δημιουργική κριτική στην κυβέρνηση,  αφού οι Παπανδρέου δεν εγκατέλειψαν ποτέ, αλλά ήταν πάντα στη διαδικασία της προσφοράς και της συνεισφοράς για το καλό αυτού του τόπου.
Αυτό θα κάνουμε και τώρα, υπογραμμίζει. 
Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Καρχιμάκη εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου