Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Η ψήφιση και η εφαρμογή απο την κυβέρνηση Παπανδρέου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απέδειξε οτι "λεφτα υπάρχουν"

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ήταν μία από τις σημαντικότερες προοδευτικές συγκρουσιακές μεταρρυθμίσεις και ήταν της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου

Γράφει ο Μιχάλης Καρχιμάκης
Πρώην Υπουργός – Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών – Κίνημα Αλλαγής στη Β΄Περιφέρεια Αθήνας
Κάποιοι μετά την ανακοίνωση της υπόθεσης NOVARTIS Θυμήθηκαν την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 6 δις περίπου που ήταν επί διακυβερνήσεως ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στα 2 δις.
Δηλαδή περίπου 4 δις εξοικονόμηση κλοπής και σπατάλης κάθε χρόνο, άρα λεφτά υπάρχουν.
Αγαπητοί κύριοι ξεχάσατε ότι η μείωση αυτή προήλθε από την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου 3892-2010 της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την κυβέρνηση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που κάποιοι που την επικαλείστε σήμερα, τον λιθοβολούσατε και  καταψηφίζατε, ενώ γνωρίζατε ότι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση.
Ήταν μία από τις σημαντικότερες προοδευτικές συγκρουσιακές μεταρρυθμίσεις που δεν έθιγαν τους πολλούς και τους αδύναμους αλλά τους ισχυρούς και τους υποκλοπείς των χρημάτων του ελληνικού λαού.
Βεβαίως υπήρξαν και άλλες πολλές προοδευτικές συγκρουσιακές μεταρρυθμίσεις όπως ο νόμος για το λαθρεμπόριο του πετρελαίου, ο νόμος για το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, ο νόμος για τις τριγωνικές συναλλαγές, που χτυπούσαν στην ρίζα την παρανομία και την κλοπή δημοσίων εσόδων.
Ενώ μετά την αναγκαστική διακοπή της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2011 και στο μέσον της τετραετίας, λόγω έλλειψης εθνικής συνεννόησης, με στόχο να ικανοποιήσουν κάποιοι τις φιλοδοξίες τους για να γίνουν Πρωθυπουργοί. Αυτοί που ζητούσαν και ζητούν συναίνεση ενώ τότε που κινδύνευε περισσότερο η χώρα από την χρεοκοπία δεν την έδωσαν. Οι μεταρρυθμίσεις είτε δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη είτε καταργήθηκαν.
Όλα αυτά κυρίως σε βάρος των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Αυτά προς ενημέρωση εκείνων που αγνοούν ακόμα την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου