Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Μιχάλης Καρχιμάκης¨,Η επαναλαμβανόμενη αλήθεια ανατρέπει το μεγαλύτερο ψέμα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ -Β  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ-  ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.


Συντρόφισσες και σύντροφοι
Θα ξεκινήσω σήμερα με μία επισήμανση . Που είναι αυτονόητη αλλά που είναι και αναγκαίο να τη θυμίζουμε, σε όσους πορεύονται δίπλα μας αλλά και σε όσους στέκονται απέναντί μας.

Είμαστε διαχρονικά η παράταξη που σκοπός της ήταν πάντα η προοδευτική αλλαγή στη χώρα, η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και η στήριξη των ανθρώπων της δημιουργίας και της ανάγκης. Και το υπηρετήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σήμερα καλούμαστε και πάλι και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε πρωτοφανείς συνθήκες δυσκολίας , να στηρίξουμε τον σκοπό αυτό , μέσα από μία ισχυρή παράταξη , μία παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι μία παράταξη , όπως πολλοί θα την ήθελαν , παρηκμασμένη που παλεύει για την επιβίωσή της.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό , πρώτος και βασικός όρος είναι ένας. Να αναδείξουμε και να αποκαταστήσουμε επιτέλους την κακοποιημένη αλήθεια. Την αλήθεια που σκόπιμα παραποιήθηκε για να προσαρμοστεί στα συμφέροντα που ήθελαν να την αποσιωπήσουν.

Την αλήθεια που πρέπει ο κόσμος να ακούσει για να μας ξαναεμπιστευτεί.
Την αλήθεια όμως που θα εμπεριέχει και την αυτοκριτική για τα λάθη μας τις αστοχίες και τις παραλείψεις μας.
Κι εδώ γεννάται το ερώτημα : Γιατί είναι   χαμηλά σε σχέση με το παρελθόν τα ποσοστά μας και  δεν ανταποκρίνονται στη διαδρομή και την προσφορά μας διαχρονικά, σήμερα;
Γιατί, σύντροφοι -και αυτό το αντιμετωπίζουμε όπου και αν πάμε- η παράταξη είναι ακόμα αδίκως ενοχοποιημένη στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας και το ακροατήριο δύσπιστο.

Όταν , σύντροφοι δαιμονοποιήθηκαν πολλές έννοιες, όπως το αναγκαστικό δάνειο της Ευρώπης επειδή δε μας δάνειζαν οι αγορές λόγω χρεωκοπίας που έγινε απεχθές μνημόνιο?

Όταν το ΔΝΤ που επέβαλε η Μέρκελ στην εφαρμογή του Προγράμματος γιατί δεν εμπιστευόταν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αναξιόπιστου κομματάρχη του Καραμανλή , Μπαρόζο , το έφερε ο « προδότης» Παπανδρέου?

Όταν επιχειρείται δαιμονοποίηση της μεταπολίτευσης με προσπάθεια απαξίωσης του Ανδρέα Παπανδρέου , ότι δήθεν άνοιξε το χορό της χρεωκοπίας και όχι της προσφοράς?

Όταν το « λεφτά υπάρχουν» κακοποιήθηκε, όχι μόνο από τους αντιπάλους αλλά και πολλους από εμάς , αποσιωπώντας όλες τις προϋποθέσεις της δήλωσης.

Γιατί ναι, λεφτά θα υπήρχαν εάν η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας, η εγκαθίδρυση της διαύγειας στις δαπάνες της δημόσιας διοίκησης και άλλα πολλά που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-2011 προχωρούσαν απρόσκοπτα.

Όταν η έκθεση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου για το ποιος χρεωκόπησε τη χώρα και ποιος προσπάθησε να την βγάλει από την κρίση ,αποσιωπάται .

Όταν η αλήθεια για την προσφορά και τους αγώνες της Παράταξής μας έγινε ένα ατέλειωτο ψέμα?

Kαι εδώ θα σας πω τούτο:
O Ανδρέας Παπανδρέου σύντροφοι συνήθιζε να λέει : Μην πτοείστε όταν κάποιοι σας λένε ότι επαναλαμβάνεστε , όταν λέτε αυτονόητες αλήθειες. 

Η επαναλαμβανόμενη αλήθεια , έλεγε, ανατρέπει το μεγαλύτερο ψέμα , γιατί κάθε φορά που επαναλαμβάνεται την ακούν και διαφορετικοί άνθρωποι.

Σε αντιστροφή με τη ρήση του Γκαίμπελς ότι το χιλιοειπωμένο ψέμα γίνεται η μεγαλύτερη αλήθεια.

Εδώ είμαστε, λοιπόν, σήμερα σύντροφοι για να υπηρετήσουμε , όπως έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε , την αλλαγή της χώρας, την αλλαγή του πελατειακού και παρασιτικού μοντέλου πoυ κυριαρχεί στον τόπο μας.

Για να  την υπηρετήσουμε όμως , επαναλαμβάνω, ότι χρειαζόμαστε μία παράταξη πρωταγωνιστή
Μία παράταξη που θα ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στη συντηρητική Δεξιά και την ισοπεδωτική λαϊκίστικη αριστερά.

Μία παράταξη που θα μπορέσει να ανοίξει μέτωπο κατά της απαξίωσης της πολιτικής που επιτρέπει τη διατήρηση του παρασιτικού μοντέλου , της πολιτικής που απομονώνει τον πολίτη , που τον ακινητοποιεί, ενισχύοντας την ανενόχλητη δράση των πάσης φύσεως παρασιτικών δυνάμεων εις βάρος των θεσμών και των κανόνων.

Όμως σύντροφοι , για να γίνουν όλα αυτά και να υπάρξει η πολιτική πρωταγωνιστική μας κυριαρχία, πρέπει πρώτα από όλα να επιμείνουμε σε σημεία που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε, κάνουμε το λάθος όμως να πιστεύουμε ότι και η πλειοψηφία του κόσμου έχει αντιληφθεί και εμπεδώσει.

Και σε αυτή τη λάθος αντίληψη ίσως να οφείλεται ότι τα ποσοστά μας είναι ολοένα αυξανόμενα μεν, απέχουν όμως πολύ από το να αντιστοιχούν στο ρόλο που επιτέλεσε η παράταξή μας, σε αυτόν που παρεμποδίστηκε να επιτελέσει με τη βίαιη διακοπή των μεταρρυθμίσεών της και τελικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της κατάστασης που παραδώσαμε το 2012 η οποία ήταν σαφώς καλύτερη από τη σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε.

Εάν λοιπόν, σύντροφοι,
Δεν συνεχίσουμε αμείωτα να επιμένουμε στην αλήθεια που συνεχίζει να κακοποιείται, όλοι όμως, της οικονομικής καταστροφής της χώρας από την Κυβέρνηση Καραμανλή.

Εάν δεν συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να αποδομούμε την αντεθνική συμπεριφορά Σαμαρά που υπονόμευσε την εθνική συνεννόηση από το 2010 ακόμα που εξαπατούσε με τα Ζάππεια, με στόχο την καρέκλα , αγνοώντας το μέγεθος της κρίσης.

Εάν δεν αποδείξουμε την καταστροφή που παραλάβαμε.

Εάν δεν εμπεδωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων και κυρίως αυτών που μας εγκατέλειψαν ότι η χώρα δεν πρόλαβε να καταστραφεί από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι το Μάρτιο του 2010 με δήθεν υπαίτιους τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Εάν δεν προβληθούν οι προοδευτικές συγκρουσιακές ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις το διάστημα μεταξύ 2009-2011 που δημιουργούσαν κανόνες και προϋποθέσεις αναχαίτισης της υποκλοπής του δημοσίου πλούτου , που πολλές από αυτές εφαρμόστηκαν , άλλες υπονομεύτηκαν , άλλες ανεστάλησαν, 
ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ θεσμοθετήθηκαν μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον προσπάθειάς μας να μην χρεωκοπήσει η χώρα , την ώρα που τα ΜΜΕ τις αποσιωπούσαν. Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση , Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Λαθρεμπορία, Ελεγκτικοί Μηχανισμοί , Φορολόγηση Εμβασμάτων και πολλά άλλα.

Εάν δεν αναγκάσουμε το ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τον αρραβώνα του με την Καμραμανλική Δεξιά χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές για την καταστροφική διακυβέρνηση του Καραμανλή που μέχρι σήμερα καλύπτει.

Εάν δεν αντιληφθούμε ότι το μέτωπό μας είναι ,κυρίως ,απέναντι στη Δεξιά, με στόχο να επαναφέρουμε όσους είναι δυσαρεστημένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται ακόμα και σε Γκρίζες Ζώνες και ότι μόνο έτσι θα διευρύνουμε την εκλογική μας ηγεμονία.

Εάν δεν αποδομήσουμε τα δήθεν ψευδοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ περί παλιού και νέου.

Εάν δεν αναδείξουμε ότι σήμερα σχεδόν τίποτα δεν είναι στην πολιτική ατζέντα από όσα ήταν το 2010, όπως ηλεκτρονικές προμήθειες, συστήματα αντιμετώπισης λαθρεμπορίας, έλεγχος αισχροκέρδειας στην αγορά, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη , στο κράτος , στην οικονομία , θέματα που σήμερα είναι στα αζήτητα.

Εάν δεν εμπεδώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκλογική δεξαμενή  και όχι Παράταξη.

Εάν δεν κάνουμε με ειλικρίνεια αυτοκριτική και για τα λάθη μας τα οποία μας δίδαξαν και πρέπει να μας κάνουν δυνατότερους.

Εάν όλα αυτά δεν αποτελέσουν ένα ενιάιο αφήγημα, το αληθινό αφήγημα , μαζί με τις συγκρούσεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για την πορεία της χώρας στο ΜΕΛΛΟΝ,

Τότε θα συνεχιστούν οι μπίζνες των παρασίτων, η σκυταλοδρομία της καρέκλας , χωρίς όμως ουσιαστικές αλλαγές , προετοιμάζοντας τη νέα χρεωκοπία της χώρας.

Όλο το πραγματικά παλιό σύστημα θα πανηγυρίζει αφού η διατήρηση του παρασιτικού μοντέλου θα διαιωνίζεται και βέβαια θα είναι πια απόλυτα δυσδιάκριτο ποιες δυνάμεις είναι εκείνες που θέλουν να αναπαράγουν το χρεωκοπημένο σύστημα και ποιες να το αναχαιτίσουν.

Σε εμάς λοιπόν πέφτει η μεγάλη ευθύνη και σε εμάς ανατίθεται η μεγάλη πρόκληση να αλλάξουμε τη χώρα.
 Να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάποιοι ασυνεννόητοι σταμάτησαν για την καρέκλα,σε βάρος της χώρας.

Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να πείσουμε το ακροατήριο να μας εμπιστευτεί ξανά , να μας καταστήσει πρωταγωνιστές της αλήθειας , της ευθύνης και της δύναμης.

Και τότε ο μόνος που θα αναδειχθεί τελικά πρωταγωνιστής θα είναι ο πολίτης , ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, για τον οποίον είμαστε και πάλι έτοιμοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου