Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΜΙΧ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ,Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Ο αφρός του διεθνούς Τύπου, δια χειρός Markus Walker στην αμερικάνικη Wall Street Journal και Ettore Livini στην ιταλική La Repubblica, σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης στα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας, παρουσίασε το 2010 τον τότε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μιχάλη Καρχιμάκη, ως ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα του Έλληνα Πρωθυπουργού, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Οι διεθνώς αναγνωρισμένες για την εγκυρότητά τους εφημερίδες, κατέγραψαν τότε με ακρίβεια την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, παραθέτοντας, ακριβή στοιχεία για τις δεκάδες παράνομες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν της διακυβέρνησης Καραμανλή.
Τα σχετικά ρεπορτάζ, εξήραν την αποφασιστικότητα του τότε Υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, να διορθώσει τα κακώς κείμενα, επιβάλλοντας το ήθος και τις αρχές που πρέπει να διέπουν κάθε δημόσιο λειτουργό.
Ειδικότερα, ο διεθνής Τύπος αναφέρθηκε στην ακαριαία αντίδρασή του κρητικού πολιτικού, να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία αν και ήταν γνωστό στην προηγούμενη ηγεσία ότι λάμβανε παράνομα χρήματα, -το γνωστό «φακελάκι»- συνέχιζε να εκβιάζει και να παρανομεί ανενόχλητη.
Wall Street Journal 
Συγκεκριμένα, απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει  ότι:
« Η οικογενειακή επιχείρηση γνωστού επιχειρηματία , έπρεπε να «λαδώνει» επί χρόνια υπάλληλο του δημοσίου, που τον απειλούσε για τη δραστηριότητά του…
Ο έμπορος παραπονέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις αρχές του 2009, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση.
…Το Νοέμβριο όμως του 2010  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης, πολλά χρόνια πολέμιος της διαφθοράς, αντέδρασε άμεσα. H υπάλληλος οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου και της επιβλήθηκαν οι νόμιμες κυρώσεις …».
La Repubblica
Στο ίδιο πνεύμα, κινήθηκε και η La Repubblica, η οποία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, συγκρίνοντα ς το στίγμα ηθικής που εξέπεμψε η Κυβέρνηση Παπανδρέου με την άφρονα πολιτική που είχε κυριαρχήσει στο πρόσφατο παρελθόν της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Πάντως, και οι δύο εφημερίδες παραθέτουν λεπτομερή στοιχεία, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα που κληρονόμησε η Κυβέρνηση  του Γιώργου Παπανδρέου.
Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα ονόμασε αυτή την κληρονομιά «Μολώχ» και την χρεώνει στην κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία ευθύνεται για 150.000 κομματικές προσλήψεις.
Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον, παρουσιάζει η αναγνώριση και από τα δύο έντυπα, του Μιχάλη Καρχιμάκη, ως του κύριου εκφραστή του πολυμέτωπου και πολυμορφικού αγώνα της Κυβέρνησης Παπανδρέου, κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στο δημόσιο βίο.
Ettore Livini
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός δημοσιογράφος Ettore Livini, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας έκλεινε την αναφορά του στον αγώνα και στην αποτελεσματικότητα του Μ. Καρχιμάκη, γράφοντας «Αν αυτό το μήνυμα, φτάσει σε όλους, από τον Πειραιά έως τον Αϊ Στράτη, ο Παπανδρέου θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει πραγματικά την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου