Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ :“Ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας…”

Τα χθεσινά γεγονότα στο Κερατσίνι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η γλώσσα του τρόμου της πολιτικής και ρατσιστικής βίας περνά μέσα απ΄τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα.
Η άνανδρη όσο και αναίτια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα δεν μπορεί παρά να  συνεγείρει τον καθένα και την καθεμία από μας, ως Δημοκρατικούς Πολίτες μα κυρίως ως Νέους ανθρώπους. Κι αυτό γιατί ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς, τους φίλους ή τους γείτονες μας.
Καλούμε την Ελληνική Νεολαία, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε σκεπτόμενο Δημοκρατκό Πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής αναφοράς να μην αδιαφορήσει, να μην επαναπαυτεί στη θαλπωρή του καναπέ του αλλά να καταδικάσει στην πράξη και στη συνείδηση του, τους νοσταλγούς του εμφύλιου σπαραγμού.

Η συσπείρωση όλων των Ελλήνων, η ενίσχυση της λογοδοσίας, της θεσμικής θωράκισης του Πολιτεύματος και η Δημοκρατία ως κοινό συλλογικό βίωμα συνιστά τη μεγαλύτερη πράξη Αντίστασης ενάντια στο νεοναζισμό, τη συστράτευση στον Αγώνα για μια Δίκαιη Κοινωνία χωρίς Διακρίσεις εναντίον συνανθρώπων μας εξαιτίας της φυλετικής, σεξουαλικής, θρησκευτικής ή πολιτικής τους ταυτότητας.
Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, να λύσει τα προβλήματα της παίζοντας “σφαλιάρες”.
Η απάντηση στη ΒΙΑ, είναι η Παιδεία. 
Γι’ αυτό εμείς οι Νέοι, Δημοκράτες και Σοσιαλιστές στους νοσταλγούς του εμφύλιου ΔΙΧΑΣΜΟΥ απαντάμε:
Mε Aγώνα για Δημοκρατία, Εθνική Συμφιλίωση, για μια κοινωνία χωρίς πολίτες 3ης ή 4ης κατηγορίας.
Στους πατριδοκάπηλους κήρυκες τους μίσους απαντάμε:
Με ΑΓΑΠΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας όχι με μίσος για τις πατρίδες των υπολοίπων.
Στους Νεοναζί και τη συμμορία τους απαντάμε με τους στίχους του Γ.Ρίτσου:
Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, 
απ’ τον κόσμο.
Εμείς τραγουδάμε
για να σμίξουμε τον κόσμο.
Ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί και δε πρέπει να ξεχάσει τα εγκλήματα των Ναζί, παλιά και νέα.Ας τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει , στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου