Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: «Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε!»

Η Νομαρχιακή της Κέρκυρας με αφορμή το χαράτσι των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια Νοσοκομεία τονίζει πως “το ΠΑΣΟΚ, ως το κόμμα που ιστορικά θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ στην Ελλάδα, όφειλε να έχει δώσει αυτή τη μάχη κανονικά, κι όχι εκ των υστέρων, και να την έχει κερδίσει”.


Το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας με ανακοίνωση που εξέδωσε, στέκεται απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης για το νέο... χαράτσι εισαγωγής στα δημόσια Νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας μάλιστα  πως “σε περιόδους κρίσης είναι αναγκαία η προστασία των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων που ισοπεδώνονται”.


Ενώ, δεν αφήνει εκτός... κάδρου ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, μιας κι όπως λέει στο σχετικό κείμενο “Το ΠΑΣΟΚ, ως το κόμμα που ιστορικά θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ στην Ελλάδα, όφειλε να έχει δώσει αυτή τη μάχη κανονικά, κι όχι εκ των υστέρων, και να την έχει κερδίσει.”

Και ζητά, παράλληλα, να ξεκαθαριστεί “ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε ότι σε περιόδους κρίσης είναι αναγκαία η προστασία των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων που ισοπεδώνονται. Το ποσό των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι ασήμαντο σχεδόν για κανέναν Έλληνα, πόσο μάλλον για όσους συμπολίτες μας βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη. Το ΠΑΣΟΚ, ως το κόμμα που ιστορικά θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ στην Ελλάδα, όφειλε να έχει δώσει αυτή τη μάχη κανονικά, κι όχι εκ των υστέρων, και να την έχει κερδίσει. Μία μάχη για ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα υγείας με βάση την σημερινή πραγματικότητα. Για ένα σύστημα Υγείας δημόσιο και δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Στις 2 Ιανουαρίου, το ΠΑΣΟΚ έβγαλε μια ανακοίνωση για κάτι που ισχύει από τη 1η Ιανουαρίου κι έχει αποφασιστεί (και από το ΠΑΣΟΚ) πριν από αρκετούς μήνες. Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ακυρώσει την επιβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία από «τις αρχές Οκτωβρίου». Δεν μπορεί να εξαγγέλλονται μέτρα επιβαρυντικά για τους πολίτες και μετά να διορθώνονται και αυτό να θεωρείται επιτυχία ή κοινωνική πολιτική. Δεν μπορεί να δίδεται τελικά η εντύπωση ότι αποδομούνται κάποια δεδομένα και μετά να ερχόμαστε και να βελτιώνουμε την αποδόμηση. Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου