Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Εξιλαστήρια θύματα γίνονται οι κατά Σανιδά (τον θυμάστε αυτόν;)  ανίδεοι!!! διοικητές πέντε ασφαλιστικών Ταμείων που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων το 2008-2009, ενώ οι πολιτικοί υπεύθυνοι ή αλλιώς παραπλανηθέντες υπουργοί, σύμφωνα με την  (χαριτωμένη) Σανιδοεκτίμηση,  είναι στο απυρόβλητο. Φρόντισε γιαυτό ο Καραμανλής που έκλεισε σκοπίμως τη Βουλή για να  παραγραφεί το έγκλημα. 


     Το ριφιφί σε βάρος των εργαζομένων ενορχηστρώθηκε με άνωθεν εντολές, οργανωμένα, με σχέδιο και κατέληξε στη διαρπαγή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ από τα αποθεματικά  των ασφαλιστικών φορέων. 


     Για την Ιστορία μάλιστα,  όταν έσκασε το σκάνδαλο την περίοδο εκείνη, ούτε και τότε, μετά την εισαγγελική πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση και συναυτουργία, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της συμμετοχής σε συμμορία και της φοροδιαφυγής, ανέλαβαν την οποιαδήποτε ευθύνη οι γαλάζιοι κήρυκες της τάξεως και της ηθικής. Ούτε καν την ευθύνη αστοχίας στις επιλογές προσώπων. Δεν καταθέσαν στη βουλή ατόφιες, μήτε τις συμβάσεις με τους όρους που υπέγραψαν με τις αναδόχους τράπεζες για τα ομόλογα.



    Τέλος πάντων, έστω και έτσι,  σε επίπεδο μόνο των διορισμένων διοικητών που εκτελούσαν εντολές της καταστροφικής  κυβέρνησης της Ν.Δ, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η  καραμπινάτη αυτή υπόθεση της καταλήστευσης των ταμείων,  πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για απάτη. 


    Ζήτησε επίσης να κριθούν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τα στελέχη  της Acropolis ΑΧΕΠΕΥ και ο διαχειριστής κεφαλαίων Γιώργος Παπαμαρκάκης, ο οποίος με την εταιρία του ΝΑΜ είχε μεσολαβήσει στις συναλλαγές και στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΙΖΩΝ.
    Είδατε όμως  τι διακριτική μεταχείριση είχε το όλο θέμα από τους ενημερωτές μας; Μια απλή αναφορά και τίποτα παραπάνω. Ορισμένα μέσα μάλιστα ούτε καν ασχολήθηκαν με το ζήτημα. Προτείνει ο εισαγγελέας ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ και τα ΜΜΕ κουβέντα. Καμιά αντίδραση, καμιά προβολή. 


     Έτσι όμως και επρόκειτο για ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ,  κυρίως  ότι αφορά τον Γ. Παπανδρέου,  θα ήταν πρωτοσέλιδο και σίγουρα   καυτό θέμα συζήτησης στα πρωϊνάδικα και στα δελτία των 8. 
     Πρόσφατο παράδειγμα η υπόθεση με την ΜΚΟ και την  ανάμειξη υποτίθεται συνεργάτη του Παπανδρέου που  έγινε το έλα να δεις. Προσκεκλημένοι ειδικοί και άσχετοι, αναλύσεις,  κραυγές, συζητήσεις,  οργή,  κλάματα,  αγανάκτηση και υπονοούμενα σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού. Μέχρι και η Λιάνα του ΚΚΕ ανακατεύτηκε.  


     Δεν έχω καμιά απολύτως  διάθεση να δικαιολογήσω τον οιονδήποτε που έκλεψε λεφτά του λαού μας για να πλουτίσει.  Θα πρέπει να πάει φυλακή, να κατασχεθούν όλα τα προυσιακά του στοιχεία και να του αφαιρεθούν ακόμα και τα πολιτικά του δικαιώματα.  Να πέσει με λίγα λόγια  ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης αμείλικτος επάνω του. 


     Να γίνεται όμως τόσος ντόρος, τόση κουβέντα για μια υπόθεση που έχει σίγουρα την αξία της και καλώς ελέγχεται από την δικαιοσύνη,  αλλά  είναι σαφώς  υποδεέστερη του εγκλήματος των δομημένων ομολόγων και παρόλα αυτά τα ΜΜΕ να ποιούν τι νύσσα,  είναι τουλάχιστον υποκρισία.    
    Το συμπέρασμα είναι ότι γίνεται  μια πραγματικά κραυγαλέα προσπάθεια συστηματικής απενοχοποίησης της Δεξιάς από τα σκάνδαλα και τις αθλιότητες που διέπραξε σε βάρος της χώρας, οδηγώντας την στη χρεοκοπία,  με τεχνητή διάχυση, εκτροπή,  περιπλάνηση και συμψηφισμούς  ευθυνών. Το σχέδιο βασίζεται στην δημιουργία σύγχυσης στους πολίτες σε ένα περιβάλλον όπου οι μύθοι ανακατεύονται με μισές αλήθειες  ώστε ο αποπροσανατολισμός να κυριαρχεί στη βάση της κοινωνίας. 


   Σχέδιο μελετημένο,  σατανικό, υπόγειο. Οι ενεργοί όμως και  υποψιασμένοι πολίτες  δεν πρόκειται να τους κάνουν τη χάρη. Δεν θα γίνουν  έρμαια της χειραγώγησης που θέλουν να επιβάλουν τα συμφέροντα.  Δεν καταπίνουν αμάσητες τις δήθεν πληροφορίες που  σερβίρονται από τους καλοπληρωμένους Εφιάλτες της δήθεν ενημέρωσης. Τους πήραν χαμπάρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου