Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Οι δεσμοί που δε λύνονται, κόβονται!

Ίσως λόγω ...Αμφίπολης, η ρήση να είναι επίκαιρη, όμως όταν ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Παντελής Οικονόμου γράφει άρθρο υπό τον τίτλο «Οι δεσμοί που δε λύνονται, κόβονται», δεν επιδιώκει να κάνει αναδρομή στις φράσεις του στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ζητώντας την αυτονόητη εξασφάλιση ότι οι μεγάλες προσπάθειες και θυσίες των τελευταίων χρόνων δεν θα πάνε χαμένες, σε συνδυασμό με ένα εθνικό σχέδιο, παρατηρεί ότι ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η απάντηση στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα μπορούσε να προσφέρει κάτι τέτοιο», θα ήταν το ΠΑΣΟΚ, τώρα αυτή η λύση δεν υπάρχει. «Ο λόγος δεν είναι μόνον (ούτε καν κυρίως) η χρέωση του ΠΑΣΟΚ με το «πολιτικό κόστος» των μνημονίων, που περιόρισε την απήχησή του στο λαό», λέει, «λόγος είναι η σύμπραξή του στη κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, παρά τη καθαρή λαϊκή εντολή των εκλογών του 2012 να πάει στην αντιπολίτευση.


Λόγος είναι ακόμα η μη συμμετοχή του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, που μεθοδεύτηκε με τη διάχυσή του στο εικονικό σχήμα «ΕΛΙΑ». Λόγος είναι, τέλος, η αυτοκατάργησή του με το χοντροκομμένο τέχνασμα της διοργάνωσης Συνεδρίου άλλου, ανύπαρκτου κόμματος», συνεχίζει, πραγματοποιώντας πρωτοφανή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Ας μη ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα πλήγματα που αφάνισαν το Κίνημα κατάφερε ο σημερινός του Πρόεδρος, ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος, επιμένοντας, ακόμα και σήμερα, ότι έτσι πρέπει!», λέει, τονίζοντας ότι «αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί για λόγους εθνικού και δημοσίου συμφέροντος».

Ο πρώην υπουργός, σημειώνει εκ νέου την ανάγκη δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και τους όμορους χώρους να προτείνουν μία θετική επιλογή στους πολίτες στις επόμενες εκλογές. Και δεδομένης της ιστορικά καταγεγραμμένης θετικής πορείας του κόμματος, υποστηρίζει ότι αυτό ... γίνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου