Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ θέλει -και- ο Σηφουνάκης


Νέες φουρτούνες για την Χαριλάου Τρικούπη. Δεν πέρασαν παρά κάποιες …ώρες από την στιγμή που τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπέρ μίας νέας κυβέρνησης και ο ένας εξ αυτών, επανήλθε, για να ασκήσει σκληρή κριτική στην ηγεσία του κόμματός του.

 «Το δόγμα ότι με την ανάκαμψη της χώρας θα ανακάμψει και το κόμμα, δεν επαληθεύεται», είπε (Αθήνα 9,84) ο Νίκος Σηφουνάκης, καταθέτοντας με πιο επίσημο τρόπο έναν προβληματισμό που συζητείται επί μήνες μεταξύ μερίδας των «πράσινων» βουλευτών.


Ο ίδιος μάλιστα, ένωσε την φωνή του με όσους ζητούν να προηγηθεί ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αυτού της Δημοκρατικής Παράταξης, προκειμένου αυτό να αποφασίσει για την όποια πορεία της παράταξης. «Κανείς δεν έχει την εξουσιοδότηση να προχωρήσει στη δημιουργία ενός άλλου χώρου, χωρίς να υπάρχει απόφαση συλλογικά του χώρου που υφίσταται», είπε, παρατηρώντας ότι οι αντίστοιχες ενστάσεις του ότι «πολιτικοί σχεδιασμοί χωρίς στόχευση είναι θνησιγενείς» όπως είχαν κατατεθεί στην πρώτη φάση του εγχειρήματος της Ελιάς αλλά και των 58, επαληθεύθηκαν.
Φαίνεται ότι παρότι δεν υπήρξαν …απώλειες για το ΠΑΣΟΚ στην διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο δρόμος προς το συνέδριο που προετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα είναι …κακοτράχαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου