Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Καρχιμάκης: Η υποκριτική επίκληση του πρωθυπουργού για εξάντληση της 4ετίας

O πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς τη διαρκή δυσφορία του για την πτώση της τότε κυβέρνησης το 2011

Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι είναι θεσμική ανάγκη να ολοκληρώνουν οι κυβερνήσεις την τετραετή θητεία τους -άρα και η σημερινή- προσπαθεί να αποδομήσει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.



Εκδηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη διαρκή δυσφορία των παπανδρεϊκών για την πτώση της τότε κυβέρνησης το 2011, ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει τα εξής, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ο κ. Πρωθυπουργός, ειδικά, δεν μπορεί να υπεραμύνεται της ανάγκης των κυβερνήσεων τετραετίας κάνοντας επίκληση των δυσκολιών της συγκυρίας για την χώρα και σωστά (!) -τις δυσκολίες εννοώ - όταν ο ίδιος ήταν ένας εκ των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ συντελεστών της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου και της πρόωρης λήξης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και μάλιστα πάνω στη διετία. Χωρίς δηλαδή να έχει ολοκληρωθεί η τετραετία και όταν οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά.


Η δε πλειοψηφία ήταν τόσο συντριπτική  255 βουλευτές στην πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Παπαδήμου που δεν δημιουργούσε κινδύνους για την σταθερότητα μέχρι το τέλος του 2013,αλλα εξανάγκασε σε εκλογές τον Μάιο του 2012. Η υποκρισία λοιπόν ενός εκ των εξωτερικών αρχιτεκτόνων της ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου και της πρόωρης λήξης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου ας σταματήσει. Η συνεχής επίκληση της σωτηρίας της πολύπαθης χώρας για την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών ας σταματήσει. Η ιστορία και η διαδρομή μας παρέχει συνεχώς αποδείξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου