Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σε ομιλια υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου, ο πρωην υφυπουργός του Γ. Πεταλωτής απο τη θεσσαλονικη επέρριψε ευθύνες στην ηγεσια του ΠΑΣΟΚ λέγοντας :

«οι συγκολλήσεις προσώπων αντί να φέρνουν κόσμο καταδεικνύουν τη γύμνια ενός ΠΑΣΟΚ, όπως το έχει καταντήσει η ηγεσία του». Πρόσθεσε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση σχεδόν ανυπαρξίας, στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε. Με μία πολύ συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του κ. Βενιζέλου συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις, από το ΠΑΣΟΚ στην Ελιά και από την Ελιά στη Δημοκρατική Παράταξη και σήμερα πάλι επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, για να δείχνουμε ότι υπάρχει ΠΑΣΟΚ».

Ο Γ. Πεταλωτής απάντησε και στην αιχμή Βενιζέλου ο οποίος τόνισε ότι οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι "εξωτερικό" θέμα για τα ΠΑΣΟΚ και δεν ασχολείται: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τις απόψεις του κ. Παπανδρέου, με το τι λέει και το τι λέει και η κοινωνία».


Οταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής, στην περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Εάν προκηρυχθούν εκλογές, θα δούμε τι προτάσεις υπάρχουν και ο καθένας θα αποφασίσει. Το μήνυμα της κοινωνίας είναι να υπάρξει ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι το μόνο κριτήριο για το αν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ».

Καρχιμάκης: Μεθοδευμένη ανατροπή Παπανδρέου από εσωτερικό και εξωτερικό

Στην εκδήλωση παρενέβη μέσω skype και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της κίνησης των «75» Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος επίσης επετέθηκ κατά της ηγετικής ομάδας του Κινήματος. Αναφέρθηκε στις προτάσεις για αλλαγή πολιτικής που έχουν διατυπωθεί από πολλά στελέχη και κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ότι αρνήθηκε πεισματικά τον διάλογο «προσχωρώντας ακόμη πιο βαθιά στον δεξιό εναγκαλισμό του Σαμαρά».

Υποστήριξε δε ότι «οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τους πολλούς μόνο που δοκιμάζονται, αλλά οι λίγοι και οι ισχυροί είτε είναι εκτός μεταρρυθμίσεων είτε εντός ευνοϊκών ρυθμίσεων».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης μίλησε επίσης για «μεθοδευμένη ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και από εσωτερικούς και από εξωτερικούς πολιτικούς παράγοντες».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «απεδείχθη ότι το πρόβλημα για κάποιους και στο εσωτερικό μας και στο εξωτερικό ήταν να ανατραπεί ο Παπανδρέου για να καταλάβουν τις καρέκλες δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για το καλύτερο». Υποστήριξε ότι «ξαναπιάνουμε το νήμα» και πως «δηλώνουμε παρών συμμετοχής στράτευσης και συμβολής στον νέο κύκλο οραμάτων και στην επανεκκίνηση για την γενικευμένη αναγέννηση και του κινήματος και της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου