Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Καρχιμάκης : Συνέδριο ΠΑΣΟΚ αλλαγή ηγεσίας τώρα, το ΠΑΣΟΚ έγινε ουραγός των αναγκών

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι οδηγεί το Κίνημα στην καταστροφή και ότι με τη στρατηγική του σύμπλευση με τη ΝΔ κινδυνεύει με εξαφάνιση. Παράλληλα, ζήτησε ανοιχτά συνέδριο του κόμματος και αλλαγή ηγεσίας, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου. Τέλος, υποστήριξε ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ανέτρεψαν τον κ. Παπανδρέου το 2012 με μοναδικό κίνητρο να ικανοποιήσουν τις προσωπικές αρχηγικές τους φιλοδοξίες, ενώ τους καταλόγισε υποκριτική διάθεση σχετικά με τη σημερινή επιχειρηματολογία τους περί διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

Μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε:

-«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα σε απόλυτο εναγκαλισμό με τη δεξιά. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές κόκκινες γραμμές. Έχουμε την απόλυτη προσχώρηση στη ΝΔ. Έγινε μικρό και φοβικό, εξαφανίστηκε, πληρώνοντας την ταύτισή του με τη δεξιά. Έγινε ουραγός των αναγκών…».  
-«Αλλαγή πολιτικής δε μπορεί να γίνει με τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται συνέδριο ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας. Δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δε μπορούν!  Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το οδηγεί στην καταστροφή!»


-«Ανέτρεψαν τον Παπανδρέου, τους έχει εκθέσει ολόκληρη η ευρωπαϊκή ηγεσία, μέχρι και ο Γιούνκερ και ρωτώ: Μετά έγιναν τα πράγματα καλύτερα; Όχι…Το έκαναν μόνο (σ.σ. οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος) για να ικανοποιήσουν ένα απωθημένο και να γίνουν αρχηγοί. Και ο ένας και ο άλλος… Ο ένας πρωθυπουργός και ο άλλος αρχηγός…»

-«Χάσαμε δυο χρόνια κι έρχονται τώρα και μας μιλούν για σταθερότητα; Ότι αν γίνουν εκλογές θα διακυβευτεί η σταθερότητα;  Υπάρχει σήμερα μια υποκριτική επίκληση της σταθερότητας. Το 2012 δεν υπήρχε θέμα; Ήθελαν τότε να εξαφανίσουν, να εξοβελίσουν τον Παπανδρέου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου