Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ: ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατηγορεί ευθέως τον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι υπονόμευσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό του 44%, με αφορμή το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011 και τον προειδοποιεί να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται στις Κάννες και στο δημοψήφισμα.

Έγινε απόλυτα γνωστός ο ρόλος του σε αυτή την υπόθεση τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Και κατηγορεί ευθέως τον κ. Βενιζέλο ότι συμπορεύθηκε με «εξωγενείς δυνάμεις» για να βλάψουν, από κοινού, τη δημοκρατική παράταξη. Και του καταλογίζει ακέραιη την ευθύνη για όσα ακολούθησαν.

Σχετικά, εξάλλου, με τα σχόλια του κ. Βενιζέλου για τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνειρμούς που διατυπώνει συνδέοντας τη συνάντηση με την υπόθεση των Καννών, το ΚΙΝΗΜΑ τονίζει ότι η ενέργεια του κ. Παπανδρέου να παρέχει στήριξη στη χώρα, δεν έχει καμία σχέση με την ταύτιση, με τη δεξιά του κ. Σαμαρά, που επέβαλε εκείνος στη δημοκρατική παράταξη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Βενιζέλος, θα ήταν καλό να είναι πολύ προσεκτικός, όταν – για προσωπικούς του και ευνόητους λόγους – αναφέρεται στα περί Καννών και περί δημοψηφίσματος.

Εκεί που ο ρόλος του έγινε απόλυτα γνωστός.

Όταν τότε, η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με τον πιο άμεσο και δημοκρατικό τρόπο, χρησιμοποιήθηκε σε συμπόρευση με εξωγενείς δυνάμεις, ως αφορμή προσωπικών διευθετήσεων και τελικά, προς βλάβη της δημοκρατικής παράταξης. Για να ακολουθήσουν όλα όσα ακολούθησαν.

Και επίσης, να έχει υπόψη του, όταν επιχειρεί να τα συνδέσει με συνειρμούς για τον κ. Τσίπρα, ότι μια επιβεβλημένη για τη στήριξη και μόνον της χώρας επίσκεψη επουδενί συγκρίνεται με την πλήρη ταύτιση, που επιχείρησε προσωπικά να επιβάλει, της δημοκρατικής παράταξης με την δεξιά διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου