Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το ΚΙΝΗΜΑ χαιρετίζει τη συμφωνία για το Ιράν!


Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας 
Αθήνα, 2 Απριλίου 2015
Σε μια ιστορική συμφωνία έφθασαν χθες 6 μεγάλες δυνάμεις της Δύσης (οι 5 χώρες – μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία) με το Ιράν, για τον περιορισμό των ιρανικών πυρηνικών προγραμμάτων.
Σε αντιστάθμισμα η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να χαλαρώσουν τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
Μετά από σχεδόν 10 χρόνια αδιεξόδων, ο διαφαινόμενος συμβιβασμός μπορεί να αποτελέσει ένα γενναίο βήμα για την βελτίωση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, ενώ μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία η παγκόσμια τιμή του πετρελαίου κατέγραψε σημαντική πτώση.
Σε μια περίοδο που έχουν πολλαπλασιαστεί οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και σε μια περιοχή που δοκιμάζεται από τον πόλεμο και τη βία καθώς και τις αγριότητες του Ισλαμικού Κράτους, με τη χθεσινή υπογραφή ανοίγει ένας δίαυλος διαλόγου και επικοινωνίας για την επίλυση των μεγάλων θεμάτων του πολλαπλά δοκιμασμένου αυτού τόπου.
Οι συνεχείς ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή αποτελούν μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα αλλά και τους σύγχρονους ηγέτες.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών χαιρετίζει τη συμφωνία και στηρίζει κάθε προσπάθεια προς όφελος της Ειρήνης, της Ασφάλειας και της Ευημερίας των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου