Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



του  Σταύρου Στραβόλαιμου

Από την αρχή ήταν γνωστό τι θα συμβεί. Το ξέρανε και οι ίδιοι, το είχαν υπολογίσει και το τόλμησαν προς χάρη της εξουσίας. Ξέρανε δηλαδή ότι αυτά που υπόσχονται δεν μπορούν εκ των πραγμάτων και τελείως αντικειμενικά να υλοποιηθούν. Ήρθαν λοιπόν στην εξουσία με μοναδικό σχέδιο τον τρόπο που θα παραπλανήσουν όταν έρθει η ώρα να πουν το μεγάλο ναι στην αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα για να επιβιώσει. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει το πως θα πουλήσουν την νέα συμφωνία που θα υπογράψουν, είτε το θέλουν, είτε όχι, πως θα δείξουν στους πολίτες ότι το πάλεψαν αλλά τι να κάνουν προς χάρη του εθνικού συμφέροντος υποκύπτουν σε μια αναγκαία πολιτική με την οποία όμως διαφωνούν.

Είναι έτοιμοι, το τάιμινγκ περιμένουν για να εμφανίσουν στο λαό το κρέας ως ψάρι. Άλλωστε την τέχνη της παραποίησης και του καμουφλάζ την έχουν κάνει επιστήμη. Στα χρόνια της αντιπολίτευσης τους δόθηκε η ευκαιρία να εξασκηθούν στα επικοινωνιακά τεχνάσματα .

Το θέμα είναι πλέον, όχι αν θα υπογράψουν, αλλά με τι όρους θα υπογράψουν το νέο μνημόνιο κι ας το βαφτίσουν όπως θέλουν. Η αλήθεια όμως είναι μια. Δεν υπάρχουν, ούτε ποτέ υπήρξαν άλλες εύκολες και πιασάρικες εναλλακτικές λύσεις εκτός από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης που δημιούργησε ο Τσολάκογλου εξ υπαρχής, έχοντας στην πλάτη ένα τεράστιο έλλειμμα. 

Το αστείο είναι ότι κάθε μέρα, με όσα κάνουν η δεν κάνουν, δικαιώνουν τον Παπανδρέου και αυτό είναι η πιο μεγάλη τους τιμωρία. Πρώτος ήρθε στα λόγια του ο προηγηθείς στην κυβέρνηση Σαμαράς και τώρα είναι η σειρά τους. Με τις υγείες τους λοιπόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου