Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η υπονόμευση της συνεργασίας έχει ονοματεπώνυμο - Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε διάλυση του Κινήματος και αποκλεισμό

Αύριο οι τελικές αποφάσεις για την πορεία του Κινήματος


Με δημοκρατικό τρόπο αναμένεται να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ίδρυσε τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες με το ΠΑΣΟΚ.

«Την τελική απόφαση του Κινήματός μας δεν θα λάβει ένα πρόσωπο, αλλά δημοκρατικά η Συνδιάσκεψή μας που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου», αναφέρει στην επιστολή του προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παραμένοντας πιστός στις δημοκρατικές αξίες που διαπερνούν από την ίδρυσή του ακόμα το Κίνημα.

Στην επιστολή του, που έδωσε στη δημοσιότητα προς αποκατάσταση της αλήθειας μετά από μία ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που έριχνε την ευθύνη για το ‘ναυάγιο’ των συνομιλιών στο Κίνημα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτει τους όρους που έθετε η Χαριλάου Τρικούπη για την ευόδωση της συνεργασίας, ήτοι τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον δικό του αποκλεισμό.

«Είναι προφανές ότι τέτοια προαπαιτούμενα δεν βοηθούν  στην επιτυχία του διαλόγου, τη στιγμή μάλιστα που σε αυτόν συμμετέχουν και άλλα κόμματα τα οποία δεν θα έπρεπε να τα αγνοούν», υποστήριζε στην επιστολή του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, παρατηρώντας παράλληλα τις παρεμβάσεις σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τάχθηκαν με δηλώσεις τους κατά της προοπτικής συνεργασίας, θέτοντας και εκείνοι από την πλευρά τους όρους που υπονόμευαν την όλη προσπάθεια.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ γνωστοποιούσε το «ναυάγιο» στις συνομιλίες των δύο πλευρών, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ήταν οι «ανεδαφικοί όροι» και οι «ατελέσφορες διαδικασίες» που έθετε σε ανακοίνωσή του για τις συνεργασίες το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που οδήγησαν εκεί.

Η ανακοίνωση, δε, κατέληγε με οξύμωρο τρόπο στο ότι «η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης παράταξης είναι η μόνη προοπτική», ενώ γινόταν λόγος για την ανάδειξη ακόμα και τώρα ενός «τρίτου εναλλακτικού πόλου» με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική που θα οριοθετείται «ανάμεσα στην βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και στις παραπλανητικές υποσχέσεις του αριστερού λαϊκισμού».

Σημειώνεται ότι για τον σχεδιασμό των περαιτέρω βημάτων της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει εκλογών, συνεδριάζει και η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αύριο το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου