Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ Νέων: 3 Σεπτέμβρη 1974 – 3 Σεπτέμβρη 2015

3 Σεπτέμβρη 1974 – 3 Σεπτέμβρη 2015
Σαν σήμερα, πριν από 41 χρόνια, το 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το κόμμα που εξέφρασε καλύτερα από κάθε άλλο τους μη προνομιούχους, τους προοδευτικούς και ριζοσπάστες Έλληνες πολίτες.
Σήμερα, το 2015, το σύνολο της προοδευτικής παράταξης υποεκπροσωπείται, είναι πολιτικά άστεγο και κατακερματισμένο.
Κι αυτό λόγω της συνειδητής απόφασης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει την ουσιαστική απορρόφηση του πολιτικού μας χώρου από τη συντήρηση και την ταύτιση με την ακροδεξιά παρέα του κυρίου Σαμαρά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Λόγω της συνειδητής επιλογής να αποσιωπηθεί η ανατροπή μιας εκλεγμένης κυβέρνησης και να συγκαλυφθεί μια νέα αποστασία που ζημίωσε τη Δημοκρατία, αναπαρήγαγε θεωρίες συνωμοσία, επιβάρυνε τους πολίτες με νέα οικονομικά βάρη και έφερε την ακροδεξιά στην εξουσία.
Γι” αυτό λοιπόν σήμερα η 3η Σεπτέμβρη δεν υπόκειται σε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν είναι σύμβολα, χρώματα, κόμματα και ξεθωριασμένες σφραγίδες. Η 3η Σεπτέμβρη είναι ο τρόπος σκέψης μας, τα ιδανικά και οι αγώνες μας.
Η 3η Σεπτέμβρη είναι η ιστορία μας και η ψυχή μας.
Είναι το δημοκρατικό προσκλητήριο που χρειάζεται περισσότερο απ’ όλα η χώρα για προοδευτικές αλλαγές που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν την Ελλάδα των Αξιών, της Δικαιοσύνης, της Δημιουργίας.
Στο ΚΙΝΗΜΑ Νέων, δεν λησμονούμε τις ρίζες μας, δεν ξεχνάμε τις αρχές μας και δεν τις διαπραγματευόμαστε για θέσεις και κενές καρέκλες της όποιας κυβέρνησης ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης.
Πιστοί στην 3η Σεπτέμβρη και το κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου παλεύουμε για Αξίες και όχι για αξιώματα.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:
Λαϊκή Κυριαχία, για μια Πραγματική, Συμμετοχική Δημοκρατία, με τον πολίτη να λαμβάνει αδιαμεσολάβητα μέρος στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων χωρίς μιντιακές ή άλλες εξαρτήσεις,
την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την Πολιτική Ισοτιμία της χώρας μας με τις χώρες του εξωτερικού σε ένα περιβάλλον Ειρήνης και Συνεργασίας
και την Κοινωνική Απελευθέρωση των Νέων Ανθρώπων, των νέων εργαζομένων.
Σ” αυτούς τους αγώνες θα ξαναβρεθούμε με τους Δημοκρατικούς Πολίτες στους “μπαξέδες” τηςΆνοιξης των Ιδεών μας και της Συλλογικής Προκοπής του Ελληνικού Λαού

ΠΗΓΗ FACEBOOK :   ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου