Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Κίνημα Nέων: Είναι πολιτικά ευτελές να συμψηφίζετε τον Παπανδρέου με τον Καραμανλή

Ανοιχτη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Π.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ :
"Μην ξεχνάτε ότι η χώρα την περίοδο 2009-2011 που επικαλείσθε σήμερα για την σωτηρία της είχε πρωθυπουργό που λεγόταν Γιώργος Παπανδρέου  που η μικρότητα σας δεν σας επιτρέπει ούτε το όνομα του να αναφέρετε...."
Σε επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, το Κίηνμα Νέων του Γ. Παπανδρέου αναφέρει: 
"Αγαπητέ κύριε Ξεκαλάκη, 
Στην εισαγωγική σας ομιλία για τα 41 χρόνια από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη αναφερθήκατε σε πολλά. Σε άλλα θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε άλλα, ίσως λιγότερα, να διαφωνήσουμε. Τονίσατε μεταξύ άλλων πως "κάποιοι διέλυσαν τη Χώρα επαγγελλόμενοι την επανίδρυση του κράτους, κάποιοι άλλοι πίστεψαν αφελώς ότι λεφτά υπάρχουν". Είναι πραγματικά λυπηρό μια τέτοια ιστορική μέρα για τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της προόδου, κόμματα που ήταν κάποτε προοδευτικά και στελέχη αυτών των κομμάτων να αναπαράγουν τη "μονταζιέρα" του κύριου Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας. 

Είναι λυπηρό να αναπαράγονται έτσι ανεύθυνα από υπεύθυνα χείλη τα ψεύδη εκείνων που έσκιζαν ως γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια στο περιστύλιο του Ζαππείου και υπονόμευαν την εθνική προσπάθεια. Είναι άδικη και πολιτικά ανιστόρητη η ταύτιση, ο συμψηφισμός εκείνων που κράτησαν τη χώρα όρθια χωρίς να υπολογίζουν το προσωπικό κόστος με την καταστροφική κυβέρνηση του κύριου Καραμανλή.
 Η φράση αυτή αποσπασματική, "πετσοκομμένη" για να εξυπηρετήσει εντυπώσεις είναι ένας μύθος, ένα αφήγημα της Δεξιάς για να λειτουργήσει ως άλλοθι για τις βαριές ευθύνες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που είπατε λοιπόν κύριε Ξεκαλάκη δεν είναι μόνο η μισή φράση. Είναι και η μισή αλήθεια. Και η μισή αλήθεια είναι πάντα ένα ολόκληρο ψέμα. Μιλήσατε ακόμα για πολιτική αφέλεια όσων επί της ουσίας πιστεύουν στον πλούτο και τις δυνατότητες αυτού του τόπου. Λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και τα εξοικονομήσαμε, κύριε Ξεκαλάκη, όχι μόνο με θυσίες των πολιτών αλλά και δίκαιες μεταρρυθμίσεις. 
Με τη "Διαύγεια" και τη διαφάνεια στο κράτος που 3 φορές αποπειράθηκε να καταργήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και η «Πρώτη Φορά Αριστερά», με τον "Καλλικράτη" - την αλλαγή στην αρχιτεκτονική του κράτους, με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου, την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, τη φορολόγηση των offshore εταιριών, την πρόβλεψη δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων την άρση του καμποτάζ και την ενίσχυση του τουρισμού, την κατάργηση των κομματικών stage στο Δημόσιο, των επιτροπών, τη μείωση του μισθού των βουλευτών, ως τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για τους πολλούς και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 
Και πόσα άλλα... Λεφτά υπάρχουν και βρέθηκαν για το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 
Λεφτά υπάρχουν στις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, στην παραοικονομία, στη φορολόγηση των εμβασμάτων όσων έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό για να αποκρύψουν παράνομες δραστηριότητες και για τους οποίους η κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφισε νόμο για τον έλεγχο, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, της νομιμότητας των καταθέσεων που μεταφέρονται στο εξωτερικό. Πόροι και δημιουργία νέου πλούτου υπάρχει για οποίον επιθυμεί και θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα και αντιλήψεις.
 Γι' αυτό και η μόνη πολιτική αφέλεια είναι να πιστεύει κανείς πως λεφτά δεν υπάρχουν για τους πολλούς και αδύναμους αλλά μπορούν να χαρίζονται για τους λίγους και ισχυρούς. 
Κύριε Ξεκαλάκη δεν γνωρίζουμε αν αυτά σας φαίνονται μακρινά. 
Δεν είναι. Είναι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου τη διετία 2009-2011. 
Σας τις υπενθυμίζουμε γιατί εμείς τις στηρίξαμε και τις στηρίζουμε, είναι η εφαρμογή των ιδεών για μια σύγχρονη δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα και όχι σκόρπια λόγια για το σοσιαλισμό γενικά και αόριστα. 
Οφείλετε να θυμηθείτε κύριε Ξεκαλάκη και εσείς και η κυρία Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά πως - ναι- το ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός έβαλε τα Ελλάδα στο ευρώ και το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα στο ευρώ.
 Είχε όμως και πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό η χώρα τότε. Τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και αν δυσκολεύεστε να το πείτε. 
Όσο και αν αποσιωπείτε τα γεγονότα , όσο κι αν προσαρμόζετε, όχι την κομματική σας αφήγηση στην πραγματικότητα, μα την πραγματικότητα στην κομματική σας αφήγηση για να κολακεύσετε μια συγκεκριμένη πολιτική φατρία, η ουσία δεν αλλάζει.
 Μπορείτε να κάνετε photoshop στα γεγονότα θυμίζοντας πρακτικές σε καθεστώτα του μάλλον "ανύπαρκτου" σοσιαλισμού.
 Η αλήθεια όμως δεν λογοκρίνεται. Το μόνο που ίσως αποδεικνύεται είναι η πολιτική εντιμότητα των όποιων ενωτικών καλεσμάτων.
 Γιατί κύριε Ξεκαλάκη αν θέλατε και θέλετε να ενώσετε δεν μπορείτε να ζητάτε προσχηματικά συμπόρευση, όταν δεν μπορείτε καλά-καλά να προφέρετε ένα όνομα. Όταν δεν μπορείτε να πείτε την αλήθεια κι όχι τους αντιμνημονιακούς μύθους του κύριου Σαμαρά που αναφέρατε ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη, δεν μπορείτε να επικαλείστε την ενότητα.
 Νέα αρχή με παλιά δεξιά συνταγή δεν γίνεται.
 Κύριε Ξεκαλάκη μιλήσατε ακόμα και "για κάποιους ματαιόδοξους που θέλησαν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη για να εξυπηρετήσουν ντόπια και ξένα μεγαλοσυμφέροντα".
 Έχετε δίκιο, είναι αυτοί που ανέτρεψαν μια εκλεγμένη κυβέρνηση, καθυστέρησαν τις αλλαγές στη χώρα για να υπηρετήσουν το "εγώ" τους, νομιμοποίησαν τη δημαγωγία κι έφεραν έτσι τους κυρίους Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη αλλά και τον κύριο Τσίπρα στην εξουσία.
 Είναι οι μόνιμοι αντιπρόεδροι και υπουργοί. Αυτοί που συνεργάζονται και θα συνεργαστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση ανεξαρτήτως απόχρωσης. 
Αν ψάξετε λίγο ανάμεσα σας, μπορεί να τους δείτε στις πρώτες σειρές του Ζαππείου. Άλλωστε οι περισσότεροι ξέρουν από Ζάππεια... 
Φιλικά, 
Κίνημα Νέων
Δύναμη Αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου