Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Μιχάλης Καρχιμάκης: Θέλει αρετή και τόλμη η απόδοση της πραγματικής δικαιοσύνης.

Επειδή πολύ συζήτηση έχει αναπτυχθεί για την διαφάνεια ,τα φαινόμενα διαφθοράς, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματοςπου πέρα απο την ηθική διάσταση, οι επιπτώσεις τους, δημιουργούν συνθήκες άνισης μεταχείρισης στους ποιο αδύναμους, στέρηση δημοσίων εσόδων, αλλά και συμπεριφορές αναπαραγωγής των φαινομένων αυτών.

Η δε ,αναπαραγωγή της συζήτησης αυτής, χωρίς αποτελέσματα οδηγεί στην απαξία των θεσμών, και της πολιτικής, αλλά και της αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού καθε αυτού.

Ίσως, όμως κάποιοι αποφεύγουν, να συγκρουστούν συντεταγμένα.

Όταν, λοιπόν οι συγκρούσεις ειναι αποσπασματικές οδηγούν σε αναποτελεσματικότητα αλλά και αναπαραγωγή, των φαινομένων.

Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται με μόνιμα θύματα, τους αδύναμους και τους πραγματικούς δημιουργούς σε οποία τους έκφραση.

Τα φαινόμενα λοιπόν αυτα θέλουν συντεταγμένο χτύπημα και θεσμικά και περιπτωσιολογικά.

Το χτύπημα και η αναμέτρηση με τα φαινόμενα αυτά, πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά εθνικής συστράτευσης με ενέργειες που θα οδηγούν και στον παραδειγματισμό, και που συστηματικά θα αναχαιτίζει και θα αποτρέπει όλα τα φαινόμενα αδιαφάνειας κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρησης και παράνομου πλουτισμού ειδικά στο δημόσιο χώρο και όλες τις εκφράσεις του.

Τα ερωτήματα λοιπόν που γεννώνται, είναι αν οι έχοντες την πολιτική ευθύνη έχουν την βούληση να αναλάβουν πρωτοβουλίες, που θα πείσουν τους πολίτες που δοκιμάζονται και όχι μόνο, ότι υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που λειτουργούν απέναντι στο πελατειακό και το αδιαφανές περιβαλον που αναπαράγει το αίσθημα της αδικίας, με συγκρουσιακή διάθεση χωρίς ισορροπίες και εκπτώσεις.

Να δώσουν δηλαδή στους πολίτες την αίσθηση οτι η πολιτική μπορεί να πράττει αυτο που οι πολίτες θεωρούν ασυνήθιστο,μοχλεύοντας το θετικό τους συναίσθημα , ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτο τον τόπο .

Π.χ μπορούν οι ελεγκτικές αρχές της πολιτείας ,να διερευνήσουν τα πόθεν εσχες όλων όσων διετέλεσαν σε θέσεις ευθύνης σε όλο τον δημόςιο τομέα  (στενό και ευρύτερο ) από το 2000 και μετά.

1)Σε προμήθειες 
2)Σε τελωνεία 
3)Σε εφορίες 
4)Σε δασικές υπηρεσίες .
5)Σε πολεοδομίες 
6)Σε δ/σεις εργασίας 
7)Σε δ/σεις εγκρίσεων και χορηγήσεων των αναπτυξιακών νόμων. 
8)Γενικά όπου υπήρξε διαχείριση και διοχέτευση χρήματος απο το κράτος προς τρίτους .

Θέλει αρετή και τόλμη, η απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης .

Θα αποτολμηθεί?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου