Παρέμβαση στο θέμα της ρύμθισης για τις Offshore έκανε το στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Μιχάλης Καρχιμάχης: Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όταν αποκάλυπτα ως βουλευτής της αντιπολίτευσης το 2008 τις offshore εξωχώριες εταιρείες που χρησιμοποιούσε υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, για να διοχετεύει πλούτο πιθανά αδήλωτο σε φορολογικούς παραδείσους, τότε ολόκληρη η κοινωνία και η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων καταδίκαζε το γεγονός και ο υπουργός να επικαλείται το αμίμητο οτι το νόμιμο ειναι και ηθικό.
Ήρθε στη συνέχεια η κυβέρνηση Παπανδρεου να νομοθετήσει με τον νόμο 3849/2010 και να απαγορεύσει πλήρως την συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες.
Σημερα επιχειρείται η νομιμοποίηση εξωχωριων εταιρειών για τα πολιτικά πρόσωπα που ειχε απαγορευθεί και να δικαιώσει το περίφημο, οτι κάθε τι, το νόμιμο ειναι και ηθικό!
Όπως π.χ. νόμιμες ήταν η παραγραφες οφειλών, παραβατών έναντι του δημοσίου που περιεβληθησαν με το κύρος ενός νόμου, που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμάρα. Ήταν ομως και ηθικές;
Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα. Tελικά το νόμιμο ειναι πάντα και ηθικό; Οχι βέβαια; Μήπως η πολιτική τελικά πρέπει να καθοδηγεί θετικά τους πολίτες για να την αποδέχονται και να λειτουργεί και η δημοκρατία σε όλες τις εκφράσεις της;
Θα πάει τελικά η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει, νομοθετώντας πιθανά και αναδρομικά ενδεχόμενους μπιζναδορους πολιτικούς, που είδαν την πολιτική ως σκαλοπάτι οικονομικής ευμάρειας, που κακοποίησαν και πιθανόν να συνεχίσουν να κακοποιούν και να καθιστούν αναξιόπιστο το πολιτικό σύστημα;
Ειδικά αυτη την περίοδο που ειναι και μεγαλύτερη η ανάγκη σταθεροποίησης του. Το θέμα λοιπόν και ως συμβολισμός και ως ουσία αφορά και την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.
Ας το αντιληφθούμε όλοι τελικά τα περιθώρια εξαντλήθηκαν».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου