Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό ήταν επίσημα το έλλειμμα που δήλωνε η ΝΔ Σεπτέμβριο του 2009 και οχι 16% που εν τέλει παρέδωσε !


3 σχόλια:

  1. Στουρνάρας σε Καμμένο: "Ο Καραμανλής φταίει για το έλλειμμα"

    Ευθεία απάντηση του υπουργού στον Καμμένο...

    Ευθεία απάντηση έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον Πάνο Καμμένο, όταν ερωτηθείς για το έλλειμμα του 2009 και για το ποιος λέει τελικά την αλήθεια - ο Γεωργίου ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε:

    «Ο Γεωργίου» επαναλαμβάνοντας την άποψη, που είχε διατυπώσει εμμέσως στο παρελθόν, ότι οι Κυβερνήσεις Καραμανλή έχουν ευθύνες για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος.
    Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ είπε: "Αυτόν θα ψηφίσετε εσείς Υπουργοί του Καραμανλή; Ψηφίστε τον"

    Την ένταση μεταξύ των δύο εκτόνωσε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας: "Αυτή η συζήτηση δεν προσφέρει τίποτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Παρουσιάζει ο Ν Βράχος''

    Μας κορόιδευαν οι Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου...
    Γιούνκερ: Από το 2007 και '08 ανησυχούσαμε και πιέζαμε την κυβέρνηση...
    Δυο χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου είχε αρχίσει η κρίση."Ανησυχούσαμε και πιέζαμε την τότε κυβέρνηση να πάρει μέτρα" είπε ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.
    "Μας υπόσχονταν ότι θα πάρουν μέτρα, αλλά δεν το έκαναν, πρόσθεσε και...αναφέρθηκε στους τότε υπουργούς Οικονομικών Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου. Αυτοί τους κορόιδευαν.
    Ενδιαφέρουσα και εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (…)Ποια ήταν η πρώτη φορά που ανησυχήσατε για το ελληνικό έλλειμμα και χρέος;

    Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Το 2006 ή το 2007 συζητούσαμε κάθε μήνα την κατάσταση στην Ελλάδα, γιατί ανησυχούσαμε πραγματικά. Πιέζαμε όλους τους Έλληνες ομολόγους μας να μας πουν την πραγματική αλήθεια επειδή σκεφτόμασταν ότι οι αριθμοί που μας δίνονται και οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν ήταν ευθυγραμμισμένες με όσα σκεφτόμασταν. Και το 2009 η κατάσταση έγινε προφανής όταν πήρε την εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου. Από εκείνη την στιγμή (η ελληνική κρίση) δεν είναι μηνιαία συζήτηση, αλλά καθημερινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή