Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ασκούνης: Από το πρωτογενές πλεόνασμα να καλυφθεί το κόστος των επανασυνδέσεων

Την ανησυχία του ότι «στο τέλος θα ζητηθεί από τους δήμους να καλύψουν τη δαπάνη για την επανασύνδεση του ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά» εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ζητώντας να καλυφθεί το κόστος από το πρωτογενές πλεόνασμα.


Ο κ. Ασκούνης ανέφερε επίσης τις δυσκολίες που υπάρχουν στον εντοπισμό εκείνων που έχουν πραγματικά ανάγκη, λέγοντας πως ο Δήμος Καλλιθέας έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής μόνον 20 περιπτώσεις με κομμένο ρεύμα, από τους 2.500 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους κοινωνικούς καταλόγους του.


Ο Κώστας Ασκούνης κάλεσε όσους έχουν κομμένο ρεύμα να το δηλώσουν στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ, αλλά και στις δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει η επανασύνδεσή στο δίκτυο.

Εχε προηγηθεί σύγκρουση της ΚΕΔΕ με τη ΔΕΗ, καθώς ο κ. Ασκούνης έχει επικρίνει τη ΔΕΗ για την απόφασή της να μην δώσει στους Δήμους τα στοιχεία καταναλωτών όπου έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, καταγγέλλοντας πως κατ΄αυτόν τον τρόπο η όλη διαδικασία εντοπισμού των πραγματικά ευάλωτων θα πάρει περισσότερο χρόνο

Εν τω μεταξύ, 4.000 επανασυνδέσεις ρεύματος έχει πραγματοποιήσει κατά τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, Κίμων Στεργιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου