Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Υπέρβαση του κατεστημένου τώρα!


 
του Παντελή Οικονόμου

Η σημερινή αφόρητη κατάσταση είναι γνωστή. ‘Όπως επίσης, γνωστά είναι και τα αίτιά της, σε κάθε έντιμο και σκεπτόμενο συμπατριώτη μας. Υπάρχει πια καθαρή λαϊκή πλειοψηφία με επίγνωση της πραγματικότητας και αγωνία για το μέλλον. Δυστυχώς, οι πρωταίτιοι της ζημιάς, επιμένουν να μείνουν στα πράγματα. Μόνο που, για τους ίδιους λόγους που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη καταστροφή, αδυνατούν να σχεδιάσουν το μέλλον. Ερίζουν για το αν υπήρχε Plan B κάποτε, αλλά δεν διαθέτουν Plan A τώρα. Και δεν φαίνονται να είναι σε θέση να το διαμορφώσουν.

Αυτή η ανημποριά κοστίζει ακριβά, χωρίς να παράγει όφελος για μας. Για παράδειγμα, εν όψει των εκλογών για Δήμους και Περιφέρειες, οι «συνήθεις ύποπτοι» ασχολούνται με το ποιους θα στηρίξουν και πως θα διαχειριστούν τα αποτελέσματα. Υπάρχουν, σκέψεις έστω, για δημιουργικές πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης κατά της ανεργίας; Για ολοκληρωμένες δράσεις της κατά του κοινωνικού αποκλεισμού; Για βελτίωση των υπηρεσιών της; Για χαμηλότερο κόστος και περισσότερη διαφάνεια στα οικονομικά της; Για αναίρεση της πελατειακής της σχέσης με το κομματικό σύστημα; Άκουσε κάποιος από μας, κάτι ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό, από κάπου; Νομίζω όχι.  

Περιθώρια όμως για άλλες χαμένες ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Η υπέρβαση του κατεστημένου είναι λοιπόν προϋπόθεση «εκ των ουκ άνευ» για την επιβίωση αυτού του τόπου. Ας την προσπαθήσουμε λοιπόν τώρα, πριν οι εχθροί της Δημοκρατίας μας δέσουν κατεστραμμένους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου