Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Χρύσα Αδαμακοπούλου: Η υπόθεση του Μιχάλη Καρχιμάκη σηκώνει πολύ προβληματισμό από νομικής πλευράς.



1) Η δικαιοσύνη πόσα μέτρα και σταθμά κρατάει? Ένα για ν'αφήνει ελεύθερο άνευ όρων τον Κασιδιάρη. Ένα για ν'αφήνει ελεύθερους με εγγυήσεις 5000 ευρώ τα παιδιά της siemens που ξεκουράζονται στην Ουρουγουάη και τη Γερμανία, καθώς και εφοπλιστές που χρωστούν εκατομμύρια στην εφορία. Κι ένα άλλο για τους ενοχλητικούς δημοκρατικούς βουλευτές που εξέθεταν την κυβέρνηση Καραμανλή με τις αποκαλύψεις τους.


2) Η επιβολή εγγύησης 1 εκατομμυρίου θα ήταν δικαιολογημένη, αν μιλούσαμε για οικονομικό έγκλημα μεγάλης αξίας εις βάρος του δημοσίου (βλ.Κοντομηνάς, Φιλιππίδης, Λαυρεντιάδης κλπ). Τι σχέση έχει ο Καρχιμάκης με αυτά και γιατί επήλθε τέτοια σύγχιση αδικημάτων? Εκ παραδρομής θα ήταν το καλό σενάριο για τη δικαιοσύνη.

3) Το ποιόν του ανθρώπου που κατήγγειλε τον Καρχιμάκη δεν παίζει κανένα ρόλο για τη δικαιοσύνη? Πρόκειται για άτομο που διώκεται για βαρύτατα κακουργήματα και που "θυμήθηκε" το 2013 ότι ο Καρχιμάκης προ αμνημονεύτων ετών του ζήτησε χαρτιά.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν είναι του Καρχιμάκη. Είναι όλων μας που δουλεύουμε για τη δικαιοσύνη, που την αγαπάμε και που κάποτε στη ζωή μας μπορεί να βρεθούμε ενώπιόν της αναζητώντας δίκαιη δίκη, ισότητα και αντικειμενική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου