Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Καρχιμάκης :Ανεξήγητη πολιτική Ανοχή και ολιγωρία στην φορολόγηση των εμβασμάτων«Σε ποια πολιτική ηθική υπακούει η πιθανά ανεξήγητη πολιτική ανοχή και ολιγωρία για τον συστηματικό έλεγχο της φορολόγησης των εμβασμάτων του εξωτερικού από το 2000 μέχρι σήμερα ;

Διαβάζω,στον Τύπο, ότι με αποσπασματικό και αργό τρόπο,γίνεται κάποιος έλεγχος των εμβασμάτων που εξήχθησαν στο εξωτερικό μόνο κατά την περίοδο 2009-2011.

Για να γίνει λοιπόν αντιληπτό το μέγεθος του πάρτι της φοροδιαφυγής που έχει συντελεστεί,σε 630 υποθέσεις που ελέγχθηκαν από το 2009 μέχρι 2011,έχουν βεβαιωθεί φόροι 270 εκατ.ευρώ.

Μπορεί να αντιληφθεί λοιπόν κανείς  ποιο θα ήταν το ύψος των φόρων που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί αν υπήρχε συστηματικός έλεγχος των εμβασμάτων των 700.000 καταθετών και των 300 δισ.ευρώ περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό από το έτος 2000 μέχρι σήμερα,σύμφωνα με έγκυρα ιδρύματα του εξωτερικού.


Στελέχη της κίνησης 75 ΠΑΣΟΚ έχουν υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση,στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ,για την φορολόγηση αυτή που μπορεί να αποφέρει φόρους πάνω από 30 δισ. ευρώ αν γίνει ενδελεχής και συστηματικός έλεγχος.

Το ερώτημα που τίθεται διαρκώς είναι. Σε ποια πολιτική και ανθρώπινη ηθική απέναντι σε ένα λαό που δοκιμάζεται,υπακούει η πολιτική ανοχή και η ολιγωρία για την αποφυγή και την καθυστέρηση του έλεγχου της φορολόγησης των εμβασμάτων 300 δισ. περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό από το έτος 2000 μέχρι σήμερα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου